Aile ve Sosyal Hizmetler'den çocuklara yönelik yeni proje

Aile ve Sosyal Hizmetler

Aile ve Sosyal Hizmetler'den çocuklara yönelik yeni proje

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile ortak yürütülecek, çocuklara yönelik sosyal hizmetlerin revize edileceği “Türkiye’de Çocuk Haklarının Desteklenmesi Projesi”nin başladığını duyurdu.

ANKARA (İGFA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, çocukların bakımı, korunması, çocuk işçiliğinin ve erken evliliklerin önüne geçilmesi amacıyla sosyal hizmet modellerinin revize edileceği ve özel izleme sistemlerinin oluşturulacağı yeni bir projenin uygulamaya konulduğunu bildirdi.

Sivil toplum örgütleriyle iş birliğinin geliştirileceğini belirten Bakan Yanık, çocuk bakım hizmetlerine ulaşılabilirliğin artırılmasının ve bu hizmetlerin ortak bir standarda bağlanmasının hedeflendiğini kaydetti.

Bu kapsamda çocuk işçiliği, erken yaşta evlilik ve çocukların korunması konularında toplumsal farkındalığın artırılmasına yönelik çalışmalara ağırlık verileceğini dile getiren Bakan Yanık, bilinçlendirmeyi hedefleyen materyaller ve kamu spotları hazırlanacağını anlattı.

ULUSAL ÇALIŞMA GRUBU OLUŞTURULACAK

Ayrıca proje kapsamında çocuk işçiliğinin önlenmesine yönelik özel çalışma yürütüleceğini ifade eden Bakan Yanık, “Çocuklarımızın çocukluklarını yaşlarının gerektirdiği gibi yaşayabilmeleri, eğitim ve oyun haklarından geri kalmamaları için tüm imkanlarımızı kullanıyoruz. Çocuk işçiliğinin önlenmesi için Ulusal Çalışma Grubu oluşturulacak. Çocuk işçiliğini izleme konusunda ulusal bir çalıştay planlanacak ve bu konudaki çalışmalardan elde edilecek veriler ışığında yeni bir hizmet modeli geliştirilecek. Çocuk işçiliği ile mücadele eden personelimizi eğitimlerle destekleyeceğiz" diye konuştu.

Savunmasız durumdaki çocuklara yönelik yeni hizmet modelleri oluşturulmasının hedeflendiğini ifade eden Bakan Yanık, engelli çocuklara özel sistem geliştirileceğini, çocuk bakım hizmetlerinin de masaya yatırılacağını kaydetti.


Haber Kaynak : İGFA

Adalar’da endüstriyel balıkçılık yasağına tam destek: Marmara’nın ekosistemi korunmalı

Konya’da “Yayıncılık Yaz Okulu” tamamlandı

Konya 'akıllı güçlü'de ilk sırada

İstanbul Bakırköy’de muhtarlarla deprem hazırlık toplantısı

Müteahhitler sektörde doğal büyüme ivmesinden memnun

İzmir Enternasyonal Fuarı Big Boyz Festival’e ev sahipliği yapıyor

11’inci Marioba şenlikleri büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çin'de diplomasi trafiğine devam

Afganistan'da deprem! Ölü sayısı her geçen saat yükseliyor

Berkay'dan yaz sezonuna muhteşem veda

Eylül’ün ilk gününde hava nasıl olacak?

İstanbul–Antalya karayolunda korkutan kaza

Beauty Of Turkey'nin yıldızı Nevide Çiçek 

Patrik Kerim'den Midyat’a anlamlı ziyaret

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin net tavrını yineledi