Aile Kart ile Sosyal Yardımlarda Dijital Dönüşüm

Aile Kart ile Sosyal Yardımlarda Dijital Dönüşüm

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın başlattığı Aile Kart uygulaması, sosyal hizmet ve yardım ödemelerinde vatandaşlara hızlı ve güvenli erişim imkanı sunuyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, "Aile Kart" uygulamasıyla sosyal hizmet ve yardım ödemelerinde vatandaşlara kolaylık sağlayacak yeni bir sistemi hayata geçirdi. Tüm işlemler tek kartla hızlı, güvenli ve pratik şekilde gerçekleştirilebilecek.

Dijital Dönüşümde Yeni Adım

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, vatandaşların sosyal hizmet ve yardımlara hızlı erişim sağlayabilmesi için "Aile Kart" uygulamasını başlattı. Yapay zeka destekli merkezi ödeme sistemi, sosyal yardım ve hizmet işlemlerini daha düzenli, verimli ve kullanıcı dostu hale getirecek.

Erişilebilir ve Hızlı Hizmet

Bakanlığın "Dijital Türkiye" vizyonu doğrultusunda geliştirilen "Aile Kart" ile sosyal hizmetler ve yardımların hak sahibi vatandaşlara daha erişilebilir, hızlı ve kolay şekilde ulaştırılması hedefleniyor.

Yerel Yönetimlerle Entegrasyon

Yerel yönetimlerle yapılacak tam entegrasyon sayesinde anlık veri paylaşımı sağlanarak sosyal hizmetlerin etkinliğinin artırılması planlanıyor.

81 İlde Uygulama

İlk etapta 81 ilde doğum yardımı ödemelerinin yapıldığı "Aile Kart" üzerinden yakın dönemde farklı sosyal hizmet ve yardım programlarının ödemeleri vatandaşlara ulaştırılacak.

Kullanım Kolaylığı

Aile Kart sahibi vatandaşlar, sosyal hizmet ve yardım kapsamındaki ödemelerini bankaların ortak kullanımına açık TAM ATM'leri üzerinden çekebilecek veya alışverişler için tüm POS cihazlarında kullanabilecek.


Ankara,Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Nilüfer Belediyesi'nin 2026 yılı bütçesi oy çokluğuyla kabul edildi

Çorlu Belediyesi 2026 Yılı Bütçesi ve Ücret Tarifesi Onaylandı

Ticaret Bakanlığı üç ürün grubunun posta ile girişini kısıtladı

Yomra'da Muhtarlar Günü Programı Düzenlendi

Ticaret Bakanlığı 2025'in İlk 9 Ayında 2,1 Milyar TL Ceza Uyguladı

Yalova'da Doğa Yürüyüşü ve Fotoğraf Turu Düzenlendi

İstanbul Bakırköy'de farkındalık söyleşisi

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Görgel, Yerel Yönetimler Toplantısı'na Katıldı

Kayseri'de Polis Ekipleri, Polis Olma Hayali Kuran Öğrenciyi Sevindirdi

İpekyolu Belediye Meclisi'nde 2026 Bütçesi Onaylandı, Çevre ve Sokak Hayvanları Projeleri Kararlaştırıldı

Bakan Göktaş: Doğum Yardımı Kapsamında 477 Bin 639 Anneye 4,6 Milyar Lira Ödeme Yapıldı

Kayseri'de Yahyalı'ya 12 Milyon TL'lik İçme Suyu Yatırımı

Manavgat Belediyespor Deplasmanda Farklı Galip Geldi

Karatay Kış Spor Okulları'nda 1970 Öğrenci Eğitim Görüyor

Aile Kart ile Sosyal Yardımlarda Dijital Dönüşüm