Ağız kokusunu karşı dilinizi de fırçalayın!

Ağız kokusunu karşı dilinizi de fırçalayın!

Ağız kokusunu karşı dilinizi de fırçalayın!

Periodontoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Kübra Güler, temiz nefes için ağız bakımı hakkında bilgi verdi.

İSTANBUL (İGFA) - Ağız kokusunun ağız içinin durumundan kaynaklandığını dile getiren Periodontoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Kübra Güler, “Ağız kokusu olan kişilere ilk tavsiyemiz dilin fırçalanmasıdır. Satılan dil kazıyıcı temizleme ürünleri ile dil arkadan öne doğru kazınır.” dedi.

Ağız kokusunu ‘Kişinin karşısındakini rahatsız edecek kadar ağzından koku gelmesi’ olarak tanımlayan Dr. Öğr. Üyesi Kübra Güler, “Kişi bunu kendi de fark edebilir başkaları tarafından da söylenebilir. Burada temeldeki durum ağız içidir. Birikim yüzeyi dildir. Ağız kokusu olan kişilerde ilk tavsiyemiz dilin fırçalanmasıdır. Satılan dil kazıyıcı temizleme ürünleri ile dil arkadan öne doğru kazınır. Bunun dışında ağızda bulunan protezler, uyumsuz dolgular varsa bunlarda da mikroorganizma birikintisi olabilir. Ağızda bulunan bu kısımların temizliğinin yapılması gerekir. Her gün düzenli ağız temizliği yapan kişilerde ağız kokusu geçer." dedi.

Ağız kokusunun kronikleşmesi iyileşmeyeceği anlamına gelmediğini ifade eden Dr. Güler, ağızda yemek yemeyle birlikte diş yüzeyinde dental plak denilen bir yüzey oluştuğunu tüm diş problemlerine bu plakların sebep olduğunu belirterek, “Bu plağın ağız içinden eliminasyonunu sağladıktan sonra günlük ağız bakımının önemli bir kısmını yapmış oluruz. Ağız kokusunun kronikleşmesi durumu iyileşmeyeceği anlamına gelmez. Ağız temizliğinin sağlanması sonrasında ağız kokusu gider. Kişi her gün ağız bakımını gerçekleştirdiği sürece temiz bir ağızla hayatına devam eder" diye konuştu.

Ağız içerisindeki plakların günlük olarak oluştuğuna dikkat çeken Dr. Öğr. Üyesi Kübra Güler, “Bunun temizliği hastanın görevidir. Kişi her gün ağız bakımını gerçekleştirdiği sürece temiz bir ağızla hayatına devam eder.  Ancak bazı insanların tükürük yapısıyla ilgili olarak plak üzerinde çok hızlı mineraller birikir. Bu mineraller sonucunda diş taşı birikimi olur. Yine hastanın ağız içi mikroorganizma dengesine bağlı olarak bazı diş eti enfeksiyonları hızlı bir şekilde ilerleyebilir. Hasta kök yüzeyi ve diş taşı rahatsızlıklarının temizliği kendisi yapamaz. Bunlar için diş eti hastalıkları uzmanı tarafından tedavi edilmesi gerekir. Burada detertgraj ve kretergraj dediğimiz diş eti üstü, diş eti altı temizliği yapıldıktan sonra hasta kendi günlük bakımına devam edebilir.” dedi.


Haber Kaynak : İGFA

IIFF'de Bellona'ya yakın takip

Mihalıççık'ta Kış Şartlarına Karşı Yol Bakım Çalışmaları Sürüyor

Kırşehir'de Kitap Topluluğu, Khaled Hosseini'nin 'Bin Muhteşem Güneş' Romanını Tartışacak

Yalova Belediyesi Kadın Tiyatro Topluluğu '7 Kocalı Hürmüz' Oyunu İçin Hazır

Diyarbakır'da yoğun kar ve donun ardından yollarda kapsamlı onarım başladı

Şehit Jandarma Er Abdurrahman Kılıçaslan'ın Annesi Raziye Kılıçaslan Son Yolculuğuna Uğurlandı

Mersin'de Berat Kandili'nde 15 Bin Kandil Simidi Dağıtıldı

Mersin'de Sel Sonrası Sahil Temizliği ve Yenileme Çalışmaları Sürüyor

Aksaray'da Yeni Şehir Mezarlığı Külliye Projesi İlerliyor

Atikhisar Barajı'nda Doluluk Oranı %75 Seviyesinde

Van'da Kronik Hastalıklar ve Hasta Yakınları Kongresi Düzenlendi

Kayseri'de Tarım İçin Çok Paydaşlı İş Birliği Protokolü İmzalandı

Kayseri'de Otobüste Fenalaşan Yolcu, Şoförün Müdahalesiyle Hastaneye Ulaştırıldı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Akkışla'da Taziye Evi ve Halı Saha Çalışmalarını Tamamladı

Vali Hayrettin Çiçek, Ermenek Belediyesi'ni Ziyaret Etti