Ağaç sektörünün uykularını yangın kaçırıyor

Ağaç sektörünün uykularını yangın kaçırıyor

Ağaç sektörünün uykularını yangın kaçırıyor

Türkiye Ağaç Platformu Genel Başkanı İsmail Uzuntaş, ardı ardına meydana gelen yangınların ağaç sektörünü etkilediğini söyledi.

İSTANBUL (İGFA) - Bilindiği üzere, yangın riskinde en tehlikeli sektörlerden biri ağaç sektörü. Ahşap tesislerinde yangına sebep olabilecek çok fazla unsur var. Orman ürünlerinden, mobilyaya ahşap paletten, kereste fabrikalarına çok fazla tesis maalesef ciddi yangınlar gördü.

Bazı fabrikalar ufak çapta atlatsa da bazıları tamamen yok oldu.

Ağaç sektörüne sigorta firmalarının sigorta yapmaması durumu daha vahim hale getiriyor. Bazen elektrik kontağından çıkan yangınlar, bazen de ufak bir izmarit ateşine bakabiliyor. Sonunda büyük acılar, heba olan büyük emekler oluyor.

Konuya ilişkin açıklama yapan Türkiye Ağaç Platformu Genel Başkanı İsmail Uzuntaş ; “Son yıllarda sektörümüzde yangın haberleri zirveye ulaştı. İnegöl’de yaşanan devasa yangın sektörde tekrar tedbirlerin konuşulmasına sebep oldu. Bu hafta Tosya’da ahşap kapı fabrikasının tamamen yanması, emeklerin bir günde heba olması herkesi tedirgin etti. Yangınlar ağaç sektörünün uykularını kaçırmaya başladı. Tedbirlerin artırılması gerekiyor. Bu konuda gece bekçileri önemli bir unsur. Elektrik tesisatlarının kontrol edilmesi, yanıcı yakıcı maddelerin ahşap ürünlerinden uzak tutulması diğer önemli tedbirler. Bu konuda üyelerimizin masraftan kaçınmamalarını önemle talep ediyoruz"  dedi.

 


Haber Kaynak : İGFA

Radar Türkiye kültürün buluşma noktası

LÖSEV’den gençlere makarna yapım atölyesi

Havuzdan sonra mayonuzu değiştirin! Enfeksiyon sebebi olabilir

Yurtta bugün hava nasıl olacak?

Türkiye’ye yılın ilk 5 ayında 4,7 milyar dolar yatırım

Zeydan Karalar’dan Adana’ya duygusal mesaj

Yeni araştırma çarpıcı sonuçlar ortaya koydu... Çocuklar reklamları tanıyor ama satın almıyor

İstanbul’da 15 Temmuz Şehitleri için mevlid

MABEM öğrencileri LGS’de gururlandırdı

Tech Istanbul Growth, girişimleri İstanbul’un geleceğine taşıyor

RE:PLAY Turnuvası Türkiye'yi dolaşacak

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut vefat etti

İstanbul Bakırköy’de temizlik seferberliği

Son 55 yılın en sıcak 4. Haziran'ı! Rekor sıcaklıklar kayıtlara geçti

Bursa'da Mimar Sinan'a Saygı Sergisi ziyarete açıldı