Afet zedelerin uzman kontrolü sürmeli

Afet zedelerin uzman kontrolü sürmeli

Afet zedelerin uzman kontrolü sürmeli

Deprem sırasında olumsuz duygularını bastıran bireylerde özellikle depremden bir ay sonra madde ya da alkol kullanma isteği artışının görülebileceğine işaret eden Doç. Dr. Onur Noyan, bu dönemlerde alkol ya da madde kullanan bireyler mutlaka kendilerini takip eden doktorlarıyla iyi hissetseler de görüşmeye devam etmeleri gerektiğini vurguluyor.

İSTANBUL (İGFA) - Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Doç. Dr. Onur Noyan, depremin etkilerinin devam ettiği süreçte alkol ya da madde bağımlısı bireylerin yaşadıkları duygu durum hakkında bilgiler ve önemli tavsiyeler paylaştı.

Deprem sırasında çok farklı duygular yaşandığına dikkat çeken Doç. Dr. Onur Noyan, “Bazıları çok kötü hisler içerisine girerler, bazıları ise sanki hiçbir şey olmamış gibi kendini tamamen deprem ile ilgili haberlere vererek farklı duygular veya nötr duygular içerisinde hayatına devam eder. Bağımlı olan bireylerin bu süreçteki durumu çok önemlidir” dedi.

Bağımlılık davranışının aslında iç dünyada olumsuz bir duygu durumunun hızlı bir şekilde değişmesi amacıyla yapılan bir davranış olduğunu belirten Doç. Dr. Onur Noyan, “Deprem sırasında da olumsuz duygularını bastıran bireylerin, özellikle depremden bir ay sonra madde ya da alkol kullanma isteğinin artacağı öngörülür. Bu dönemlerde alkol ya da madde kullanan bireyler mutlaka kendilerini takip eden doktorlarıyla, kendilerini iyi hissetmelerine ve madde ya da alkol kullanmamalarına rağmen görüşmeye devam etmeli. Bu görüşme sırasında olumsuz duygularla baş etmek için yeni yöntemler öğrenmek ve bunları hayata geçirmek, bireylerin olumsuz davranışlarının gerçekleşmesi ihtimalini azaltacaktır” ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: afet zedelerin uzman kontrolü sürmeli

Nevşehir'de Mehteran Takımı Ramazan Geleneğini Mahalle Mahalle Yaşatıyor

Nevşehir Belediyesi'nde Geleneksel Gençlerle Sahur Buluşması Yoğun İlgi Gördü

Denizli Kent Konseyi, Engelliler ve Gençlik Meclisleri İftarda Buluştu

Afyonkarahisar'da Şehit Yakınları ve Gaziler Onuruna İftar Programı Düzenlendi

Şuhut Belediye Başkanı Özaşkın, Sinanpaşa Güney Belediye Başkanı Erol Karabacak'ın Vefatı Dolayısıyla Başsağlığı Mesajı Yayımladı

Afyonkarahisar'da Şehit Yakınları ve Gaziler Onuruna İftar Programı Düzenlendi

Denizli'de Türk Sanat Müziği Gecesi Düzenlenecek

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Güney'de 798 Üreticiye Gübre Desteği Sağladı

Kütahya'da Halk Günü Toplantıları ile Vatandaş Talepleri Dinleniyor

Kepez Belediyesi Yazarlık Atölyesi için Başvuru Dönemi Başladı

Kepez Belediye Başkanı Kocagöz, İlkokul Öğrencilerini Makamında Ağırladı

İBB'den Ankara'ya yerli ve milli araç

Doç. Dr. Saniye Bencik Kangal, Eyüpsultan'da "Sınır Var Sinir Yok" Söyleşisinde Ebeveynlere Seslendi

Kepez'de Ramazan Sofraları Birlik ve Beraberliği Pekiştirdi

Keçiören'de Geleneksel Masallar Çocuklarla Buluştu