Afet bölgesine 200 bin kırtasiye, 26 milyon yardımcı kaynak

Afet bölgesine 200 bin kırtasiye, 26 milyon yardımcı kaynak

Afet bölgesine 200 bin kırtasiye, 26 milyon yardımcı kaynak

Deprem bölgesindeki öğrencilere şu ana kadar 200 bin kırtasiye setini ulaştırdıklarını belirten Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bölgeye gönderilecek 26 milyon ders kitabı ve yardımcı kaynağın da yeniden basılarak dağıtımının başlatıldığını kaydetti.

ANKARA (İGFA) - Depremden etkilenen 10 ilde konteyner sınıf, hastane sınıfı, prefabrik okulların da aralarında bulunduğu bin 476 nokta ve Diyarbakır, Kilis ve Şanlıurfa'daki okullarda eğitim sürdürülüyor.

Bu süreçte öğrencilerin ihtiyaç duyduğu kırtasiye setleri ve kitaplar Millî Eğitim Bakanlığınca bölgeye ulaştırılmaya devam ediyor.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, " 'Her şart altında eğitime devam' yaklaşımı doğrultusunda deprem bölgesinde tüm kademelerdeki çocuklarımıza ihtiyaçları yönünde prefabrik sınıflar, çadırlar ve hastanelerde eğitim ortamları oluşturduk. Şu ana kadar 200 bin kırtasiye setini depremden etkilenen illerde çocuklarımıza teslim ettik. Öncelikli olarak sınava hazırlanan çocuklarımız için 11,5 milyon ders kitabı ve yardımcı kaynağı yeniden basarak gönderdik. Eğitim öğretimin başladığı Diyarbakır, Şanlıurfa ve Kilis'te de öğrencilerimizin kitap ve yardımcı kaynak ihtiyacını karşıladık. Diğer illerimizde de okullar açıldığında her çocuğumuzun sırasının üstünde kitapları olacak. Toplamda 26 milyon ders kitabı ve yardımcı kaynağı evlatlarımıza teslim etmiş olacağız." ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : İGFA

Malatya’da zirai don mağduriyeti! Bakan Yumaklı’dan ilk ziyaret

Üç pisti başlatan Avrupa'da ilk olacak

60 yıllık tutku için geri sayım... 3 Türk takımı da yarışacak

Caracal Robotics takımına Rumeli Türklerinden anlamlı destek

Çay topraklarına can suyu... Rize, Trabzon ve Artvin'de çay bahçelerinde verim arttı

İklim dengesizliğine yeni umut! Aronya -40'a direnç gösteriyor!

İstanbul Beylikdüzü’ndeki atıklar Hatay’a nefes oldu

Kent Lokantası ve Halk Mandıra Salihlililerin hizmetinde

ATP GreenX, 10. İstanbul Karbon Zirvesi'nin altın sponsoru oldu

Sırrı Süreyya Önder'in hayati tehlikesi sürüyor! Aort damarı yırtılması nedir?

2. Uluslararası Kapanca Sokak Festivali için hazırlıklar başladı

MEB'den uluslararası konferans hazırlığı

İstanbul'da Bakırköy’ün parkları yaza hazır

Türkiye’de konut satışları yüzde 5,1 arttı... Yabancılara satışlar düştü!

Manisa Salihli'de don zararı için önlemler konuşuldu