GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

AFAD brikit evleri tamamlıyor

AFAD brikit evleri tamamlıyor

AFAD brikit evleri tamamlıyor

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Suriye'deki 284 farklı noktada projelendirilen, 86 bin 481 briket evin, 68 bin 713’ünün tamamlandığını duyurdu.

ANKARA (İGFA) - AFAD koordinasyonunda sivil toplum kuruluşlarının desteği ile Suriye'de projelendirilen briket evler hızla tamamlanıyor.

Konu ile ilgili başkanlığa ait sosyal medya hesabından bir paylaşım yapıldı.

AFAD tarafından yapılan paylaşımda, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda, çadırlarda zor şartlar altında yaşayan Suriyeli kardeşlerimiz için yapılan briket ev projesi hızla devam ediyor. Bu yolda, elini taşın altına koyan tüm STK'larımıza teşekkür ediyoruz. İyi ki varsınız. Başkanımız Yunus Sezer, savaş nedeniyle evlerini kaybeden Suriyeli kardeşlerimizin daha insani şartlarda yaşamasını sağlamak için inşa edilen briket evleri yerinde inceledi. AFAD Başkanlığımız koordinasyonunda STK'larımızın desteğiyle, Suriye'deki 284 farklı noktada projelendirilen, 86 bin 481 briket evin, 68 bin 713'ü tamamlandı. Tamamlanan briket evlere bugüne kadar 64 bin 97 aile yerleşti. Yıl sonu hedefimiz 100 bin briket ev" ifadeleri yer aldı.

https://twitter.com/AFADBaskanlik/status/1572261274486030338

Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: afad brikit evleri tamamlıyor

Malatya’da zirai don mağduriyeti! Bakan Yumaklı’dan ilk ziyaret

Üç pisti başlatan Avrupa'da ilk olacak

60 yıllık tutku için geri sayım... 3 Türk takımı da yarışacak

Caracal Robotics takımına Rumeli Türklerinden anlamlı destek

Çay topraklarına can suyu... Rize, Trabzon ve Artvin'de çay bahçelerinde verim arttı

İklim dengesizliğine yeni umut! Aronya -40'a direnç gösteriyor!

İstanbul Beylikdüzü’ndeki atıklar Hatay’a nefes oldu

Kent Lokantası ve Halk Mandıra Salihlililerin hizmetinde

ATP GreenX, 10. İstanbul Karbon Zirvesi'nin altın sponsoru oldu

Sırrı Süreyya Önder'in hayati tehlikesi sürüyor! Aort damarı yırtılması nedir?

2. Uluslararası Kapanca Sokak Festivali için hazırlıklar başladı

MEB'den uluslararası konferans hazırlığı

İstanbul'da Bakırköy’ün parkları yaza hazır

Türkiye’de konut satışları yüzde 5,1 arttı... Yabancılara satışlar düştü!

Manisa Salihli'de don zararı için önlemler konuşuldu