Adana'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinlikleri Bir Hafta Sürecek

Adana

Adana Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında fotoğraf sergisi, söyleşi, bisiklet turu ve mor aydınlatma gibi bir dizi etkinlik düzenliyor. Etkinlikler, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın dayanışmasına dikka

Adana Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla toplumsal cinsiyet eşitsizliğine dikkat çekmek ve kadınların eşitlik mücadelesini desteklemek amacıyla bir hafta sürecek etkinlikler düzenliyor.

Mimoza Kadınlar Fotoğraf Sergisi Açıldı

Etkinlikler, 7 Mart'ta Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu Fuaye Alanı'nda açılan Mimoza Kadınlar Fotoğraf Sergisi ile başladı. Adana'nın ilk ve tek kadın fotoğrafçılar topluluğu olan Mimoza'nın eserlerinin yer aldığı sergi, bir hafta boyunca ziyarete açık kalacak.

Sergi açılışına Adana Büyükşehir Belediyesi bürokratları, akademisyenler ve davetliler katıldı. Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Av. Türkan Eşli, belediyenin toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki çalışmaları hakkında bilgi verdi.

"Daha Eşit Bir Toplum İçin Mücadele"

Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Ayten Dolançay, etkinliklere ilişkin yaptığı konuşmada, "Kadınların haklarına ve mücadelesine sahip çıkan herkesi etkinliklerimize katılmaya davet ediyoruz. Birlikte daha eşit, daha adil ve daha güçlü bir toplum inşa edebiliriz" ifadelerini kullandı.

"Ay Işığıyla Yıkanan Kadınlar" Söyleşisi

Serginin ardından, Adana Tabip Odası ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çukurova Şubesi iş birliğiyle "Ay Işığıyla Yıkanan Kadınlar" söyleşisi düzenlendi. Kitabın yazarı Prof. Dr. Esin Şenol Davutoğlu, kadınların yaşam deneyimlerini ve dayanışma hikayelerini anlattı. Etkinliğin moderatörlüğünü Prof. Dr. Gülşah Seydaoğlu üstlendi.

"Pedallarını Özgürlüğe Çevir" Bisiklet Turu

8 Mart Pazar günü, "Sen de Pedallarını Özgürlüğe Çevir" sloganıyla bir bisiklet etkinliği gerçekleştirildi. Adana Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği ve Pabadana Bisiklet Grubu iş birliğinde düzenlenen etkinlikte, özgürlük, eşitlik ve dayanışma temalı bir tur atıldı.

Simge Yapılar Mor Işıkla Aydınlatıldı

8 Mart dolayısıyla Adana'nın simge yapılarından Yavuzlar Köprüsü ve Büyük Saat, dayanışmanın rengi morla aydınlatıldı. Işıklandırmanın bir hafta boyunca devam edeceği bildirildi.

"Bizim Haklarımız Bizim Gücümüz"

Adana Büyükşehir Belediyesi, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi'nin (UN Women) küresel kampanyalarına destek verdi. "Bizim Haklarımız, Bizim Gücümüz" sloganlı görseller, kent genelindeki dijital billboardlarda yayınlandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) ile Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin hazırladığı afişler de dijital ekranlarda yer aldı.

"Eşit, Adil ve Özgür Bir Yaşam İçin"

Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, etkinliklerle kadın haklarına dikkat çekilmesi ve toplumsal farkındalığın güçlendirilmesinin amaçlandığı belirtildi. Açıklamada, "Kadınların eşit, adil ve özgür bir yaşam sürdüğü bir toplum için dayanışmayı büyütmeye devam edeceğiz" denildi.

Dünya Kadınlar Günü'nün, kadınların hak, eşitlik ve özgürlük mücadelesini görünür kılmak amacıyla kutlandığı hatırlatılan açıklamada, kadınların hala esnek ve düşük ücretli çalışma koşulları ile toplumsal cinsiyet eşitsizliğinden kaynaklanan sorunlarla mücadele ettiği vurgulandı.


Adana,Adana Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Aksaray'da Okul Kantinleri Zabıta Denetiminden Geçti

Şehit Eren Bülbül Türkiye Dart Şampiyonası Erzincan'da Başladı

Erciyes, Geleneksel Kızak Türkiye Şampiyonası'na Ev Sahipliği Yapacak

Sarıoğlan’da Nevruz Kutlamaları Mehteran Takımı ile Renklendi

Başkan Seçer, TBB Tarafından Düzenlenen ‘Araç Teslim Töreni’ne Katıldı

Mersin Büyükşehir, Gençlere Yapay Zeka ve Veri Analizi Eğitimi Veriyor

Van'da Bahar Temizlik Seferberliği Başladı

İstanbul'da Japonya rüzgârı

Mersin'de 208. Cadde'de Asfalt ve Kaldırım Çalışmaları Tamamlandı

Keşan’ın gururu Vera’dan gururlandıran başarı

Eskişehir'de Hamamyolu Caddesi'nde Esnaf ve Vatandaş Ziyareti

Büyükkılıç, AK Parti'nin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda Yer Aldı

Silvan'da Geleneksel Serhivde Şenlikleri Başlıyor

Kayseri'de Hacılar İlçesine 91 Milyon TL'lik İçme Suyu Altyapı Yatırımı

Diyarbakır'da Şair Ehmed Huseynî için Tören Düzenlendi