ADALET BAKANI TUNÇ'TAN TÜRKİYE'YE GETİRİLEN KÜRESEL SUMUD FİLOSU AKTİVİSTLERİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

ADALET BAKANI TUNÇ

ADALET BAKANI TUNÇ'TAN TÜRKİYE'YE GETİRİLEN KÜRESEL SUMUD FİLOSU AKTİVİSTLERİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

BAKAN TUNÇ: BİLİNMELİDİR Kİ HİÇBİR BASKI VE ZORBALIK, ZULME KARŞI DURAN VİCDANLARI SUSTURAMAYACAKTIR

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Uluslararası hukukun hiçe sayıldığı bir saldırının ardından ülkemize kavuşan aktivist kardeşlerimizin, talepleri üzerine İstanbul Adli Tıp Kurumunda sağlık muayeneleri gerçekleştirilecek, fiziksel ve psikolojik durumları titizlikle kontrol edilecektir. Bilinmelidir ki hiçbir baskı ve zorbalık, zulme karşı duran vicdanları susturamayacaktır.” ifadesini kullandı.

Sosyal hesabından yaptığı açıklamada, işgalci İsrail tarafından uluslararası sularda saldırıya uğrayıp alıkonulmalarının ardından İstanbul'a ulaşan Küresel Sumud Filosu'ndaki vatandaşlara ve çeşitli ülkelerden aktivistlere geçmiş olsun dileklerini ilettiğini belirtti.

Hiçbir baskı ve zorbalığın, zulme karşı duran vicdanları susturamayacağını vurgulayan Bakan Tunç, şunları kaydetti:

“Hoş Geldiniz Cesur Yürekler! İşgalci İsrail tarafından uluslararası sularda saldırıya uğrayıp alıkonulmalarının ardından İstanbul'a ulaşan Küresel Sumud Filosu'ndaki vatandaşlarımıza ve çeşitli ülkelerden aktivistlere geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Uluslararası hukukun hiçe sayıldığı bir saldırının ardından ülkemize kavuşan aktivist kardeşlerimizin, talepleri üzerine İstanbul Adli Tıp Kurumunda sağlık muayeneleri gerçekleştirilecek, fiziksel ve psikolojik durumları titizlikle kontrol edilecektir.

Adli tıp kontrolünün ardından 11 Cumhuriyet savcımız, avukatları ve tercümanları eşliğinde aktivistlerin bilgi amaçlı ifadelerine başvuracaktır.

Zulmün karşısında susmayan, Filistin halkının yanında duran cesur yürekler, sadece birer aktivist değil insanlığın vicdanını taşıyan, adaletin sesi olan gerçek birer kahramandır.

Gazze'de savaş ve insanlık suçu işleyen İsrail'in uluslararası sularda gerçekleştirdiği hukuksuz müdahale; hakikate, dayanışmaya ve barışa yapılmış bir saldırıdır. Bilinmelidir ki hiçbir baskı ve zorbalık, zulme karşı duran vicdanları susturamayacaktır.”


Ankara,Adalet Bakanlığı
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Yalova'da Ramazan Akşamlarına Karagöz ve Hacivat Gösterileri Damga Vuracak

Küçükçekmece GSA'da 'Kabuk' Temalı Öğrenci Sergisi Açıldı

AFAD'dan Edirne raporu... Taşkınlara 539 personelle müdahale

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin Silifke'deki İftar Programına Yoğun Katılım

Tahir ile Zühre Oyunu Yalova'da Sahnelenecek

Aksaray'a 1600 Kişilik Kültür ve Kongre Merkezi Geliyor

Pendik Belediyesi, Öğrencilere Sosyal Tesislerde Yüzde 25 İndirim Uygulayacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları, Yerinde Çözüm Biriminde Yurttaşları Dinledi

Küçükçekmece'de Ramazan Sofraları Kuruldu

Van Büyükşehir Belediyesi 2025'te Çevre ve Temizlik Alanında Kapsamlı Hizmet Sundu

Merkez Çarşısı Kentsel Dönüşümünde Hafriyat Çalışmaları Sürüyor

Kayseri'de Arıcılık Projesine 24 Saatte 1380 Başvuru

Mersin'de Köyümüz Atölyesi ile Kadın Üreticilere Destek

Van Büyükşehir Belediyesi Kırsalda Karla Mücadeleyi, Merkezde Yol Onarımını Sürdürüyor

Diyarbakır'da Mahabad Kadın Yaşam Merkezi'nin Temeli Atıldı