Adalet Bakanı Gürlek: Yargı Süreçlerini Etkinleştirme Çalışmaları Sürüyor

Adalet Bakanı Gürlek: Yargı Süreçlerini Etkinleştirme Çalışmaları Sürüyor

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Resmî Gazete'de yayımlanan HSK kararıyla belirli dava türlerinin ihtisas mahkemelerinde görüleceğini açıkladı. Düzenlemenin yargı süreçlerini hızlandırması ve karar uyumunu güçlendirmesi bekleniyor.

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Resmî Gazete'de yayımlanan Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Birinci Dairesi kararıyla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı.

Yargı hizmetlerinin daha hızlı, verimli ve uzmanlaşmış bir yapıda yürütülmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Bakan Gürlek, bazı önemli dava türlerinin belirli mahkemelerde görülmesini sağlayarak yargı süreçlerini daha etkin hale getirdiklerini ifade etti.

Bakan Gürlek açıklamasında, "Resmî Gazete'de yayımlanan Hâkimler ve Savcılar Kurulu Birinci Dairesi kararıyla; acele kamulaştırma işlemleri, Özelleştirme Yüksek Kurulu kararları, Turizmi Teşvik Kanunu kapsamındaki satış, tahsis ve kiralama işlemleri ile Çevre Kanunu uyarınca çevresel etki değerlendirmesi sonucu alınan kararlardan doğan davalara belirlenen ihtisas idare mahkemeleri bakacaktır. Bu düzenleme sayesinde benzer davalar aynı mahkemelerde görülerek süreçlerin daha hızlı ilerlemesi sağlanacak; kararlar arasındaki uyum güçlenecek ve vatandaşlarımızın davalarının daha makul sürede sonuçlanmasına katkı sunulacaktır. Yargı camiamız, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.


Ankara,Adalet Bakanlığı

Ankara,Adalet Bakanlığı
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Mardin Belediyesi, Mart Ayını Uluslararası Sıfır Atık Ayı Temasıyla Değerlendiriyor

İstanbul’da çocuğa yönelik darp videosu ile ilgili soruşturma başlatıldı

YADES Programı ile 10 Yılda 86 Belediyede 164 Bin Yaşlıya Destek

İstanbul Maltepe’de Fındıklı Mahalle Evi hizmetlerini sürdürüyor

Adalet Bakanı Gürlek, TBMM Komisyonu ile İftarda Buluştu: 'Adalet Siyaset Üstüdür'

Mart Ayı Yaşlı ve Engelli Aylıkları Hesaplara Aktarılmaya Başlandı

Adalet Bakanı Gürlek: Yargı Süreçlerini Etkinleştirme Çalışmaları Sürüyor

Türkiye - Romanya maçı için loca satışları başladı

İstanbul'da Başkan Köymen, Kadınlar Günü panelinde konuştu

Göktaş, Doğum İzninde Köklü Değişiklik Açıkladı: 24 Haftaya Çıkıyor

İstanbul Maltepe'de fırınlarda hijyen ve gramaj denetimi

Bozüyük Belediye Tiyatrosu, 'Şahane Düğün' Oyunuyla Seyirci Karşısına Çıkıyor

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'yi Ziyaret Etti

Yeşilay farkındalığı için ilk ders zili 'bağımsız gelecek' için çaldı

Manavgat-Side Turizm Potansiyeli ITB Berlin Fuarı'nda Tanıtılıyor