'Abdülhamid Han' yarın göreve uğurlanacak

'Abdülhamid Han' yarın göreve uğurlanacak

'Abdülhamid Han' sondaj gemisi yarın görev yerine uğurlanacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, göreve başlayacak olan geminin öncesi ve sonrasına ilişkin fotoğraflarını sosyal medya hesabından paylaştı.

ANKARA (İGFA) - Türkiye’nin 4'üncü sondaj gemisi, Mavi Vatan'da hidrokarbon arama çalışmalarına güç katacak.

Mersin'in Taşucu Limanı'nda son hazırlıklar tamamlanan gemi, yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenecek törenle görev yerine uğurlanacak. Teknik donanımı ve fiziki özellikleriyle dikkati çeken 'Abdülhamid Han' hidrokarbon arayacak.

 200 mürettebatı bulunan gemi, 12 bin 200 metreye kadar sondaj yapabiliyor. Gemide helikopter pisti de bulunuyor.

Türkiye’nin Mavi Vatan'daki gücüne güç katacak olan geminin ilk görev yerinin Doğu Akdeniz olması bekleniyor.

Bu arada Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de, çalışmalar için gün sayan Abdülhamid Han gemisinin öncesi ve sonrasına ilişkin fotoğraflarını sosyal medya hesabından paylaştı.

https://twitter.com/fatih_donmez/status/1556332035425406976

Haber Kaynak : İGFA

Bolu Göynük Çevre Yolu hizmete açıldı

Başkan Bozbey'den CHP'nin Bursa mitinginde adalet ve demokrasi çağrısı

Meteoroloji 38 il için uyardı! Kuvvetli yağış ve fırtına geliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: AK Parti, kimsesizlerin kimsesi olmak için yola Çıktı

Milli pedallar göğsümüzü kabarttı

Başkan Ovalıoğlu’ndan gençlere: Yanınızdayım

Bakan Göktaş'tan yoğun "aile diplomasisi"

PLASFED: Sanayi güçlenirse Türkiye büyür

Sibel Can'dan yaza ışıltılı merhaba

Başkan Aras’a 'Sosyalist Enternasyonal'den uluslararası görev

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şara ile görüştü

DOSABSIAD, HOMETEX 2025'e 60 firma ile damga vurdu

Bayram tatilinde tren kapasitesi artıyor! 10 bin 866 ek koltuk!

Gemlik Basketbol U18 potada finalde

BtcTurk Vadi Açıkhava 2025 sezonu başlıyor