ABD'de geri çağrılan ürünlerle ilgili KAP açıklaması

ABD

ABD'de geri çağrılan ürünlerle ilgili KAP açıklaması

Amerika'da Ülker markasıyla satılan 6 farklı atıştırmalık ürününde alerjen beyanı eksikliği tespit edilmesi iddiasıyla ABD Gıda ve İlaç Dairesi'nin (FDA) uyarısıyla 35 eyalette geri çağrılma haberi sonrasında firma, Kamu Aydınlatma Platformu (KAP)'na açıklama yaptı.

İSTANBUL (İGFA) - "ABD'de bazı Ülker ürünlerinin eksik etiketleme nedeniyle geri çağırıldığı" başlıklı haberlere ilişkin olarak Ülker'in KAP'a yaptığı açıklamada, bahsi geçen ürün geri çağırmayla ilgili doğrudan muhatabın Ülker Bisküvi olmadığı belirtildi.

Söz konusu geri çağrılma kararı ürün içeriklerinden ya da ambalajından kaynaklanmamakta olduğunun altı çizilen açıklamada, bahsi geçen az sayıdaki ürünümüzü bilgimiz haricinde başka pazarlardan alarak dağıtımını yapan ABD'deki mukim şirketin, alerjenlerle ilgili eksik etiketleme yapmasının bir sonucu olduğu ve ürünlerin orijinal Türkçe ambalajında hiçbir eksik mevcut olmadığı belirtildi.

İngilizce tercümesinin dağıtımcı şirket tarafından eksik yapıldığı anlaşıldığı kaydedilen açıklamada, "ABD'ye ihraç ettiğimiz ürünlerimizi o piyasaya uygun doğrudan İngilizce hazırlanmış ambalajla göndermekteyiz ayrıca bir etiketleme yapmamaktayız.  Söz konusu şirket yaptığı yanlış etiketlemeyi fark etmiş, ürünleri geri çağırmış ve bu gelişmelerle ilgili tarafımıza herhangi bir bilgi vermemiştir. Ülker ürünleri halihazırda Türkiye'nin yanı sıra dünyanın pek çok ülkesine tarafımızca tüm regülasyon ve yasalara uyularak gönderilmektedir. Söz konusu duruma sebebiyet veren firmayla ilgili tüm yasal haklarımızı saklı tutarak, gerekli tüm aksiyonları alıyoruz" ifadeleri yer aldı.


Haber Kaynak : İGFA

Süleymanpaşa'da Halk Sofraları İftar Programı Açıklandı

Süleymanpaşa'da Halk Sofraları Ramazan'da Farklı Mahallelerde Kuruldu

Uğur İbrahim Altay, UCLG Dünya Başkanlığı İçin Adaylığını Açıkladı

Demre'de 'Haydi Karına Koş' Oyunu Yoğun İlgiyle Sahnelendi

Beyaz perdede haftanın yeni filmleri

Demre'de Altyapı, Ulaşım ve Eğitim Kurumlarına Yönelik Çalışmalar Tamamlandı

Güzelyurt'ta Sıcak Asfalt ve Yol Çizgi Çalışmaları Tamamlandı

Güzelyurt Çarşı Merkezinde Sıcak Asfalt Serimi Devam Ediyor

İstanbul Maltepe’de Başkan Köymen esnafla bir araya geldi

Akropal Sokak ve Çevresinde Doğal Taş Döşeme Çalışmaları Devam Ediyor

Düngürü Mevkii'ne Güneş Enerjili İki Yeni Sondaj Kuyusu Kuruldu

Güzelyurt'taki Tarihi Irmakta Bakım ve Onarım Çalışmaları Başladı

Şehitkamil Belediye Başkanı Gazikent'te Kapsamlı Sahada Ziyaret Gerçekleştirdi

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, 9 Mahallede Vatandaşlarla Buluştu

Şanlıurfa'da Kadınlara Yönelik Şiddetle Mücadele Eğitimleri Verildi