900 bin öğrenciye beslenme desteği

900 bin öğrenciye beslenme desteği

900 bin öğrenciye beslenme desteği

İBB, ‘Okul Beslenme Desteği Projesi’ kapsamında öğrencilere beslenme desteği sağlıyor. 39 ilçede, 100’ün üzerinde okulda gerçekleşen dağıtımlar, yıl boyunca belirli aralıklarla devam edecek.

İSTANBUL (İGFA) - Ailelerin yaşamakta olduğu ekonomik zorluklara kayıtsız kalmayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), öğrenciler için ‘Okul Beslenme Desteği Projesi’ hazırladı. Proje kapsamında ilk ve ortaokula giden öğrencilerin sağlıklı gıdaya erişimini sağlamak için okul önlerinde öğrencilere beslenme desteği sağlanıyor.

Dağıtımın gerçekleştiği okullardan biri Küçükçekmece’deki Arif Nihat Asya İlkokulu oldu. Beslenme desteği, okulun giriş kapısına yerleştirilen dağıtım araçları ve personellerince gerçekleştirildi. Beslenme desteğinin içerisinde taze besinlerle hazırlanmış sandviç, süt, meyve ve su bulunuyor.

VELİLER DE ÖĞRENCİLER DE MUTLU

Okula çocuklarını getiren veliler uygulamadan memnun kaldı. Çocuklar da sevinçle paketlerini alıp sınıflarına girdi. Velilerden Zeynep Şahin, projeyi çok beğendiğini belirterek, “3 çocuğum var, beslenmelerini daha sağlıklı olması adına kendim hazırlıyorum. Dışarıda neyin ne olduğu belli olmuyor ancak buradaki besinler sağlıklı ve taze. Bizler çok mutlu olduk. Bugün çocuklar da daha bir mutlu...” diye konuştu.

900 BİN ÇOCUĞA ULAŞACAK

İBB Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nün hayata geçirdiği ‘Okul Beslenme Desteği Projesi’ kapsamında günlük 5 bin adet beslenme dağıtılıyor.

2023-2024 eğitim yılı içerisinde 180 okul günü boyunca dağıtılacak olan beslenme desteğinin yılsonuna kadar 900 bin öğrenciye ulaştırılması hedefleniyor.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: 900 bin öğrenciye beslenme desteği

İzmir İtfaiyesi, Çeşme'nin dört bir yanında görevde

İstanbul Şile’de keten hasadı gerçekleştirildi 

Atış Yapı iflastan kendini kurtarabilecek mi? Mağdur alacaklılar için hukuki süreç ve öneriler

Kene ve haşerelerle mücadele için ilaçlama çalışmaları başladı 

Kayserili sanayicilerden önemli çağrı

Leman Dergisi'ne karikatür soruşturması: 4 tutuklama!

Suriye’de Türk teknolojisi tanıtılıyor... Türk üreticileri Suriye'de yeni döneme hazır

Coğrafi işaretli 'Yalova Kestane Balı' sofralarda parlıyor

İstanbul Şile'de atık sorunu! Şile'de çevre kirliliği alarmı

İstanbul'un nostaljik tramvayı yenilendi

Muğlalı gençlerden büyüleyen bale performansı

Fahrettin Altun'dan 'Özel' tepki! Millet iradesine hakaret kabul edilemez

Salihli MYO ile TSO arasında nitelikli eğitim için güç birliği

Göz tansiyonuna karşı yıllık kontrol uyarısı

Aybüke Albere’den samimi itiraf: “Çocukluk aşkım Çelik’ti!”