81 ilden gelen gençler Anıtkabir'de

81 ilden gelen gençler Anıtkabir

81 ilden gelen gençler Anıtkabir'de

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, beraberindeki heyetle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Anıtkabir'de düzenlenen törene katıldı.

ANKARA (İGFA) - 19 Mayıs 1919’un 101’inci yıldönümü için ilk resmi tören Anıtkabir’de düzenlendi. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, beraberindeki 81 il ve KKTC'den gelen temsilci gençler ile 11 ülkeden gelen 20 gencin yanı sıra sporcular, bakanlık personeli ve federasyon temsilcileriyle Anıtkabir'de düzenlenen törene katıldı.

Bakan Kasapoğlu başkanlığındaki heyet, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine geldi. Bakan Kasapoğlu'nun, mozoleye çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ardından İstiklal Marşı okundu.

Bakan Kasapoğlu, buradaki törenin ardından Misak-ı Milli Kulesi'ndeki Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Bakan Kasapoğlu, deftere  "Aziz Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden yolda ilk meşaleyi yaktığınız 19 Mayıs tarihini gençlerimizle birlikte yine coşku ve heyecanla kutluyoruz. Bir asır önce, hürriyetimiz uğruna mücadele verdiğiniz bu topraklarda, biz de bugün aynı ruhla Cumhuriyetimiz ve istikbalimiz için çalışıyoruz. Türkiye'nin ve gençlerimizin geleceğini yine gençlerle beraber inşa ediyoruz" şeklinde yazdı.

Kasapoğlu, daha güçlü Türkiye idealine iftihar vesilesi gençlerle yürüdüklerini ve yarınlara umutla baktıklarını söyledi.

Bakan Kasapoğlu, defteri imzaladıktan sonra 81 il ve KKTC'den gelen temsilci gençler ile 11 ülkeden gelen 20 gencin yanı sıra sporcular, bakanlık personeli ve federasyon temsilcileriyle Anıtkabir'in önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Daha sonra Bakan Kasapoğlu, Anıtkabir avlusunda ziyarete gelen vatandaşlarla da bayramlaşarak özçekim yaptı.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: 81 ilden gelen gençler anıtkabir'de

CHP İstanbul Kongresi’ne mahkemeden tedbir kararı! CHP İstanbul kayyuma devredildi!

Moskova Fashion Week’te Erdemoğlu imzası

İstanbul'da 4 bin çocuk 'doğa'da buluştu

Kumar bağımlılığı ruhsal yönden de çökertiyor!

Okula dönüşte çocukları ve ebeveynleri neler bekliyor?

Ayasofya'da güvenlik yapay zekâ ile güçlendi

Maltepe'ye sonbahar sanatla geliyor

İstanbul Maltepe'de çocuk evleri yeni döneme hazır

Şile Belediyesi Meclis Üyesi AK Partili Taylan’dan CHP’ye sert eleştiri

İstanbul’da dev uyuşturucu operasyonu

İstanbul Beylikdüzü'nde okullar yeni döneme hazır

Simge'den yazın enerjisini yansıtan 'Mucize' şarkı!

Barışın sesi Nilüfer’den yükseldi

İSTOÇ’ta çıkan yangın söndürüldü

Simge’den yazın enerjisini yansıtan sürpriz: “Mucize (BHDR Version)” yayında!