GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

77 ilde 156 'Siber'gözaltı!

77 ilde 156

77 ilde 156 'Siber'gözaltı!

İçişleri Bakanlığı, 77 ilde Çevrimiçi Çocuk Müstehcenliği ve Tacizi ile Mücadele kapsamında emniyet ekiplerince düzenlenen “SİBERGÖZ-37” operasyonlarında 156 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.

ANKARA (İGFA) - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, en hassas oldukları konuların başında çocukları korumanın geldiğini, kara vatanda olduğu gibi siber vatanda da sanal devriyelerin 7 gün 24 saat görevlerinin başında olduğunu belirtti.

Bakan Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlükleri Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerince; aralarında İstanbul, Ankara, Adana, Trabzon, Adıyaman, Afyonkarahisar, Eskişehir, Çanakkale ve Mersin'in bulunduğu 77 ilde düzenlenen operasyonlarda şüphelilerin, CPS (Çocuk Koruma Sistemi) ve NCMEC (Ulusal Kayıp ve İstismara Uğramış Çocuklar Merkezi) isimli uluslararası kuruluşlarla yapılan çalışmalar sonucu, çocuklara ait cinsel içerikli fotoğrafları ve videoları bilgisayar ortamında indirdiklerinin tespit edildiğini açıkladı.

Operasyonlar sonucu çok sayıda dijital materyale el konulduğunu aktaran Yerlikaya, "Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1786259282813395332


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: 77 ilde 156 'siber'gözaltı!

Keçiören Belediye Başkanı Özarslan, Ufuktepe Semt Pazarı'nda Vatandaşlarla Buluştu

Mamak Belediyesi Ramazan Hazırlıklarını Tamamladı

Mamak'ta Forum Tiyatro Denemesi 'Sonra' Sahnelendi

Alanya'da Atatürk Halk Koşusu Coşkuyla Gerçekleşti

Alanya'da Yoğun Yağış Sonrası Onarım ve Önleyici Tedbirler Sürüyor

Eyüpsultan, Ramazan Ayı Öncesi Işıklandırma Çalışmalarıyla Donatıldı

'A Erkek Milli'lerin 18 kişilik aday kadrosu açıklandı

Pamukkale'de 74 Okul Kantini Düzenli Olarak Denetleniyor

Kartal'da Sevgililer Günü Etkinlikleri Yoğun İlgi Gördü

Dostluk Grubu TBMM'de Polonya heyetini ağırladı

Kartal'da Genç Sporcular Karate ve Kick Boksta Hünerlerini Sergiledi

Enigma Varyasyonları Oyunu Kartal'da Sahnelendi

Kapadokya Havalimanı yeni terminalinde ilk etap hizmete girdi

Topkapı'da 'Acil Durum Tatbikatı' 17 Şubat'ta yapılacak

İstanbul Maltepe'de ücretsiz seminer.. Aileler ne yapabilir?