67 yaşındaki kalp hastası robotik cerrahi ile hayata tutundu

67 yaşındaki kalp hastası robotik cerrahi ile hayata tutundu

67 yaşındaki kalp hastası robotik cerrahi ile hayata tutundu

Türk Kalp Damar Cerrahisi Derneği Minimal İnvaziv Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Serkan Durdu, 67 yaşında genetik kaynaklı bir kalp hastalığı olan Hipertrofik Obstürktif Kardiyomiyopati (HOKM) teşhisi ile robotik cerrahi yöntemiyle başarılı bir şekilde ameliyat edildiğini açıkladı.

İSTANBUL (İGFA) - Türk Kalp Damar Cerrahisi Derneği Minimal İnvaziv Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Serkan Durdu, 67 yaşında genetik kaynaklı bir kalp hastalığı olan Hipertrofik Obstürktif Kardiyomiyopati (HOKM) teşhisi ile robotik cerrahi yöntemiyle başarılı bir şekilde ameliyatın genetik kalp hastalıklarının tedavisinde yeni bir dönemi temsil ettiğini söyledi.

Prof. Dr. Serkan Durdu, robotik cerrahinin genetik kalp hastalıklarının tedavisinde sunduğu avantajlara dikkat çekerek, "Robotik cerrahi, geleneksel açık kalp ameliyatlarına göre çok daha hassas ve güvenli bir çözüm sunuyor. Yüksek çözünürlüklü 3D görüntüleme ve hassas robotik kollar sayesinde, kalp kasındaki anormal kalınlaşmayı milimetrik bir hassasiyetle giderebiliyoruz. Bu yöntemle komplikasyon riski minimuma iniyor ve hastalarımız çok daha hızlı iyileşiyor." dedi.

Robotik cerrahinin minimal invaziv bir yöntem olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Durdu, bu sayede hastaların ameliyat sonrası ağrılarının azaldığını, hastanede kalış sürelerinin kısaldığını ve günlük yaşantılarına daha hızlı dönebildiklerini belirtti.

Genetik kalp hastalıklarının toplumda yüzde 1 oranında görüldüğünü ve birçok vakanın teşhis edilmeden "sessiz" bir şekilde ilerlediğini belirten Prof. Dr. Durdu, "Hipertrofik Obstürktif Kardiyomiyopati gibi genetik kalp hastalıkları, tedavi edilmediğinde hastaların yaşam kalitesini ciddi şekilde bozabilir ve ani ölüm riski oluşturabilir. Robotik cerrahi sayesinde, bu tür hastalıkların tedavisinde çok daha başarılı sonuçlar alabiliyoruz." diye konuştu. 

Prof. Dr. Durdu, bu yöntemin hem hastalar hem de cerrahlar için birçok avantaj sunduğunu belirterek, "Bu teknoloji, cerrahların işini kolaylaştırırken, hastalar için de yaşam kalitesini artıran bir umut kaynağı oluyor." dedi.


Haber Kaynak : İGFA

TOSF 30 şehire daha ulaşarak 'Velinin karnesi nasıl' diye soracak

İstanbul Beylikdüzü’nde duyarlılık örneği

İstanbul Bakırköy vatandaşın yanında

Cumhurbaşkanı imzaladı... Türkiye Adalet Akademisi Altun'a emanet

Düzce'de araç trafiğine kapalı caddede kaza

Yapay Zeka Araştırma Komisyonu ilk toplantısını yaptı... Bugünün değil, yarını kökten değiştirecek güç!

Rauf Denktaş İstanbul Beylikdüzü'nde anıldı

Özel: Fileyi ben tutayım, sen doldur!

Form Şirketler Grubu yüzde 15 büyüdü

Kocaeli'de tek bir cami bile SGK borcu karşılığında devredilmedi!

BİN-İL-DER’den İstanbul Valisi Davut Gül’e Ziyaret

Bursa İnegöl'de fuar öncesi eğitim

Sosyal Girişimcilik başvurularında son gün 23 Şubat

Usta oyuncu Bedia Ener hayatını kaybetti

EgeYapı Avrupa GYO için ilk gong