591 şehit ve gazi yakını daha kamuya yerleşti

591 şehit ve gazi yakını daha kamuya yerleşti

591 şehit ve gazi yakını daha kamuya yerleşti

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bugün yapılan 591 atama ile kamuda istihdam edilen şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarının sayısı 49 bin 901'e ulaştığını söyledi.

ANKARA (İGFA) - Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakınlarının Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Yerleştirilmesi töreni Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı binasında düzenlendi.

Şehit ve gazilerin vatan, birlik ve beraberliği korumak adına büyük fedakarlıklar gösteren kahramanlar olduğunu ifade eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir, tüm kahramanları şükranla ve rahmetle yad etti. Şehit yakınları ve gazileri hayatın her alanında desteklediklerini belirten Bakan Göktaş, eğitimden sağlık hizmetlerine, sosyal haklardan ücretsiz seyahat hakkına kadar pek çok alanda hizmetlerini büyük bir özveriyle sürdürdüklerini anlattı.

Sağlanan haklardan birinin de kamuda istihdam hakkı olduğunu dile getiren Bakan Göktaş, 2002 yılına kadar yalnızca terörle mücadelede şehit olan güvenlik güçlerinin yakınlarına ve gazilere tanınan istihdam hakkının kapsamını genişlettiklerini belirterek, terörle mücadelede şehit olanların yakınlarına tanınan istihdam hakkını 2'ye çıkardıklarını belirtti.

Bugün yapılan 591 atama ile kamuda istihdam edilen şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarının sayısı 49 bin 901'e ulaşmış olacağını söyleyen Bakan Göktaş, ataması yapılanların da atandıkları kurumda görevlerini hakkıyla yerine getireceklerine inandığını dile getirdi.

Törende gazi ve gazi yakınının kamu kurumlarına atamaları noter huzurunda gerçekleştirilen kurayla yapılırken, Bakan Göktaş, ataması gerçekleştirilenler ile hatıra fotoğrafı çektirdi.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: 591 şehit ve gazi yakını daha kamuya yerleşti

16. Manavgat-Side Geleneksel Rahvan At Yarışları Tamamlandı

KASKİ, Dulkadiroğlu'nda Altyapı Çalışmaları Sonrası Yolları Onarıyor

Gebze'de 'Beneksiz Böcek Uğur' Çocuk Tiyatrosu Sahnelendi

Vizör Fotoğraf Grubu'nun 'Zincir' sergisi sanatseverlerle buluştu

Tepebaşı Belediye Başkanı Ataç, Kadın Çiftçiler Günü'nde Üreticilerle Buluştu

Odunpazarı Belediyesi Tekstil Atölyesi Yeni Yerinde 1. Yılını Kutluyor

Karadeniz Off-Road Kupası Ünye Finali Tamamlandı

Tepebaşı İklim İzcileri Yeni Dönem Çalışmalarına Başladı

Odunpazarı'nda Kaldırım İşgallerine Karşı Denetimler Sıkılaştırıldı

Şahinbey 9. Kitap Fuarı Yoğun Katılımla Açıldı

İpekyolu Belediyesi'nden Halk Sağlığını Tehlikeye Atan İşletmeye Denetim

Tarsus Belediyesi Zabıta Ekipleri Kaldırım İşgaliyle Mücadele Ediyor

Tepebaşı'nda Gençler Gitar ve Bağlama Öğreniyor

Mersin'de Dünya Kız Çocukları Günü Coşkuyla Kutlandı

Büyükkılıç, Hal İşletmeleri Yeni Başkanı Taşpınar'ı Kabul Etti