GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

445 bin sürücüye işlem

445 bin sürücüye işlem

445 bin sürücüye işlem

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, emniyet ve jandarma trafik ekiplerince 22-29 Ağustos'ta 2 milyon 365 bin 59 aracın denetlendiğini, 445 bin 375 sürücüye işlem yapıldığını bildirdi.

ANKARA (İGFA) - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından, emniyet ve jandarma ekiplerince 1 haftalık sürede gerçekleştirilen trafik denetimleriyle ilgili verileri paylaştı.

Işıklı ya da sesli uyarı işareti bulunan cihazları (çakar) mevzuatta izin verilmeyen araçlara takarak kullanan 229 sürücüye işlem yapıldığını belirten Bakan Yerlikaya, emniyet ve jandarma trafik ekiplerince 22-29 Ağustos 2024 tarihleri arasında 2 milyon 365 bin 59 aracın denetlendiği, hız ihlalinde bulunan 123 bin 603, periyodik muayenesi yaptırılmamış 23 bin 594, emniyet kemeri kullanmayan 16 bin 396, sürücü belgesiz araç kullanan 14 bin 117 ve zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan 8 bin 944 olmak üzere diğer işlemlerle birlikte, toplam 445 bin 375 araca/sürücüye işlem yapıldığı kaydedildi.

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1830103481861939638

Bakan Yerlikaya, paylaşımında, "Alkollü araç kullanımıyla mücadele 7/24 esasına göre trafik görevlilerimizce yapılmaktadır. Alkollü sürücü tespitine yönelik teknik cihazlar denetlemelerde etkin olarak kullanılmaktadır. Lütfen trafik kurallarına harfiyen uyalım, aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal da etmeyelim. Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil." ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: 445 bin sürücüye işlem

Gümüşhane Belediye Meclisi Aralık Ayı Toplantıları Başladı

Gümüşhane Belediye Başkanı, Endonezyalı Öğrencileri Makamında Kabul Etti

Denizli Kitap Fuarı, yazarları ve okurları buluşturdu

Şuhut'ta Belediye ve Emniyet Ağaçlandırma İçin Protokol İmzaladı

Çameli'ye Yeni İçme Suyu Deposu: 18.6 Milyon TL'lik Yatırım

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Aralık Ayı Toplantısını Gerçekleştirdi

Murat Dalkılıç’tan yılın sürprizi! Sahne ve medya Özgür Aras’a emanet

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Aralık Ayı Toplantısını Gerçekleştirdi

Bursa Nilüfer’in sosyal girişimcilik vizyonuna ‘Altın Pusula’ ödülü

Kütahya'da Türk Sanat Müziği Konseri Düzenlendi

37 ilde FETÖ operasyonu!

Denizli Büyükşehir Belediyesi Çivril'de 100 Bin Metrekarelik Kilit Parke Yol Çalışması Başlattı

Karabük'te 11 Mahalleye Modern Tema Parklar Kazandırıldı

Karabük Belediye Başkanı Çetinkaya, Gençlere Yönelik Mesleki Gelişim Programında

Kepez Belediyesi Mobil Sağlık Merkezi, Elmalı'da Ücretsiz Kanser Taraması Yapacak