440 yıllık hamam satışa çıkarıldı

440 yıllık hamam satışa çıkarıldı

440 yıllık hamam satışa çıkarıldı

Mimar Sinan eserlerinden biri olan 440 yıllık Ayakapı Hamamı, emlak sitesinde satışa çıkarıldı.

İSTANBUL (İGFA) - Mimar Sinan eserlerinden biri olan 440 yıllık Ayakapı Hamamı, emlak sitesinde satışa çıkarıldı. 33 milyon TL’ye satılmaya çalışılan ve bakımsızlıktan dökülen hamamın hangi amaçla kullanılacağı ise bilinmiyor.

Hamamın tarihi hakkında bilgi veren Hamam Restorasyon Uzmanı Abu Balta, “Mimar Sinan eserlerinden biri olan 440 yıllık Ayakapı Hamamı 1582’te yılında 3. Murat’ın annesi Nur Banu Sultan tarafından yapıldı. Son yıllarda hamamın yanı sıra tamirci, depo gibi farklı amaçlarla kullanıldı. Şu anda ise tarihi yapının içi çürümeye yüz tutmuş durumda” dedi.

Tarihi yapının özel mülkiyete geçirildiğini aktaran Balta, “Daha önce de birçok kez satışa çıkarıldı. Şimdi ise bir emlak sitesinde tekrardan satış ilanı oluşturuldu. Fiyat olarak ise 33 milyon TL talep ediliyor. ‘Tarihi yarımadada, eşsiz bir eser, bölgenin mihenk taşı satılık’ başlığıyla yayınlanan ilanda yapının 560 metrekare büyüklükte olduğu belirtilmiş” diye konuştu.

İlanda yazılı diğer detaylar ise şöyle: “İstanbul Tarihi Yarımada’da, Balat’tan Unkapanı yolu istikametinde, Abdülezel Paşa Caddesi üzerinde, ana yola 45 metre cephesi olup, bölgedeki ender büyük parsellerden. Fener-Balat Yenileme Proje alanının hemen yanında, bölgenin mihenk taşı yapılarından bir tanesi. Turizm, sosyal ve kültürel, yeme-içme ve benzeri faaliyetler için kullanılabilecek benzersiz bir yapı Tarihi Ayakapı Hamamı satılıktır.”

DENETİM SORUNU VAR

Hamamın farklı amaçlarla kullanılmaması gerektiğine dikkat çeken Balta, “Bu tarz yapılar aslında uygun şekilde restore edilmeli ve turizme kazandırılmalı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ilgili kurumlar harekete geçmeli. Öte yandan bu yapılar, sahıs malı ise satılabilir. Ancak tescilli tarihi yapıların denetim sorunu var, proje yapılmadan yapılan değişiklikleri yakalanırsa dava konusu olabilir” ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: 440 yıllık hamam satışa çıkarıldı

Kayseri Büyükşehir'den bilimsel makalelere destek

Bilecik ve Alaşehir Adalet Binaları İçin İhale Tarihi Belli Oldu

Adalet Bakanı Tunç, Bartın'da Ev Sahibi Türkiye Kura Töreni'nde Konuştu

Bakan Tunç: Çocuk Suçlarında Yasal Düzenleme İçin Komisyon Çalışmaları Bekleniyor

Tarsus'ta Natürel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması'nın Lansmanı Yapıldı

Şırnak'ta Düzenlenen Operasyonda 142 Kilogram Metamfetamin Ele Geçirildi

Tarsus'ta Zabıta Ekipleri, Sel Uyarısı Sırasında Mağdur Vatandaşa Yardım Etti

JAK Timleri, Ilgaz Yıldıztepe Kayak Merkezi'nde Turistlerin Güvenliği İçin Nöbette

Fırtına ve kar yağışı uyarısı!

Hatay'da Otoyolda Yarış Yapan Dört Sürücü Yakalandı

KAYÇEV Geri Dönüşüm Tesisi ile Doğa Korunuyor, Ekonomi Güçleniyor

Kocasinan Belediye Başkanı Çolakbayrakdar Berat Kandili Mesajı Yayımladı

Sibel Can 'altın yılı'yla göz kamaştırdı!

7 bin 875 dağıtım çalışanı Migros'un kadrosunda

Megastar’ın sahnesinden Süperstar geçti