41 ilde silah kaçakçılığına darbe! 3 binden fazla tabanca ele geçirildi!

41 ilde silah kaçakçılığına darbe! 3 binden fazla tabanca ele geçirildi!

41 ilde silah kaçakçılığına darbe! 3 binden fazla tabanca ele geçirildi!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya; Adana, Erzincan ve Van merkezli operasyonda 95 ruhsatsız tabanca, 3 bin 116 kurusıkıdan çevrilmiş tabanca, 31 av tüfeği, 2 el bombası ve 19 bin 467 parçanın ele geçirildiğini duyurarak, organize suçlara silah temininin kesildiğini açıkladı.

ANKARA (İGFA) - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından duyurduğu operasyonda, Adana, Erzincan ve Van merkezli 41 ilde eş zamanlı düzenlenen "Silah ve Mühimmat Kaçakçılığı" baskınlarında 135 şüpheliyi yakaladıklarını açıkladı.

Operasyon, Cumhuriyet Başsavcılıkları ve Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) KOM Daire Başkanlığı koordinesinde İl Emniyet KOM Şube Müdürlüklerince gerçekleştirildi.

Ele geçirilen malzemeler arasında 95 adet ruhsatsız tabanca, 3 bin 116 adet kurusıkıdan çevrilmiş tabanca, 31 adet ruhsatsız av tüfeği, 2 adet el bombası ve 19 bin 467 adet silah parçası yer aldı.

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1985934088323109331

Bu yakalamalarla ruhsatsız silahlarla işlenebilecek suçları engellediklerini ve halkımızın huzurunu kaçıran çetelere ve organize suç örgütlerine silah teminini önlediklerini belirten İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Operasyon, Ağrı, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Nevşehir, Ordu, Sakarya, Samsun, Sivas, Şırnak, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Yalova ve Zonguldak'ı kapsadı. Silah ve mühimmat kaçakçılığı mücadelesi, yasa dışı ticareti ve bu silahlarla işlenebilecek her suçu engellemeye yönelik oldu" dedi.

Şüphelilerin sorgusunun sürdüğü kaydedildi.


Haber Kaynak : İGFA

Kruvaziyede 2026 rezervasyonları güçlü sinyal veriyor

Türk Kanser Derneği’nden kadınlara çağrı

Öğrencilerden 'Haberimiz Olsun' yayında

KSO Başkanı Zeytinoğlu dış ticaret ve enflasyon verilerini değerlendirdi

Manavgat Belediyespor, Bölgesel Amatör Lig'de Devreyi İkinci Sırada Kapattı

İstanbul Bakırköy'de sıcak mola!

İpekyolu Belediyesi, Yoğun Kar Yağışına Karşı Sahada

14 İlde Düzenlenen Operasyonlarda 202 Şüpheli Yakalandı

Haliliye'de Kar Temizliği ile Okulların Eğitime Hazır Hale Getirilmesi

Eyyübiye'de Kar Tatili Sonrası Okullar ve Sokaklar Temizleniyor

Simge'den 'Anlatasım Var' konserleri başlıyor!

Oto yedek parça vurgununa büyük darbe! 250 milyon TL'lik dolandırıcılık çökertildi

Yeni Yıl Pazarı Fotoğraf Yarışması'nın Kazananları Belli Oldu

Odunpazarı Belediyesi, Çocuk ve Yetişkinler İçin Yüzme Kursları Açıyor

Kulağınıza Küpe Olsun Etkinliğinin 7'ncisi Gerçekleşecek