39 maddelik beklenen kanun teklifi TBMM gündemine geliyor

39 maddelik beklenen kanun teklifi TBMM gündemine geliyor

39 maddelik beklenen kanun teklifi TBMM gündemine geliyor

AK Parti ve MHP'nin ortak hazırladığı dezenformasyonla mücadeleye yönelik kanun teklifinin bu hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulması bekleniyor. 39 maddeden oluşan teklif internet haberciliğini de etkileyecek.

ANKARA (İGFA) - MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili, Anayasa Komisyonu Üyesi Feti Yıldız, AK Parti ile birlikte hazırladıkları 'dezenformasyona mücadele kanunu' olarak bilinen Basın Kanunu ile diğer bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair 39 maddelik kanun teklifine yönelik çalışmalarının tamamlandığını duyurdu.

MHP'li Yıldız, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sosyal ağ sağlayıcılarının büyük kazançlar elde etmelerine rağmen ,ihtiyaç duyulan önleyici ve koruyucu mekanizmalar geliştirmedikleri, tedbir almadıkları dahası bu tutumlarında direnç gösterdikleri bilinen bir husustur. Temel hak ve özgürlükleri korumak devletin yükümlülüğüdür" açıklamasında bulundu.

Yıldız, kişinin haber alma hürriyeti ve yalan haberle mücadeleyi önceleyerek hazırladığımız yasayı Meclis'e bu hafta içinde sunmayı planladıklarını kaydetti.

Değişiklik teklifi ile;
- Yanlış bilgi ve dezenformasyon içerdiği düşünülen içeriklere müdahale edilebilecek.

- Sosyal medyadaki paylaşım ve konuşma odalarına sıkı denetimler gelecek ve yaptırımlar uygulanacak.

- İnternet haberciliği mecralarının basın kanununa eklenmesi ile süreli yayınlara benzer şekilde beyanname verme, cezai ve hukuki sorumluluk, düzeltme ve cevap hakkı, tabi olacakları yargılama usulü belirlenecek.

Hatırlanacağı gibi İnternet Gazeteciliği Yasası ile ilgili uzun bir süredir İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF) da, her platformda yasanın gerekliliğine vurgu yaparak, siyasilerle birebir yaptıkları görüşmelerle taslak çalışmalara katkıda bulunmuştu. İGF Genel Başkanı Mesut Demir, söz konusu yasanın medyada dönüşümü de beraberinde getireceğini vurgulamıştı.


Haber Kaynak : İGFA

Omurganız yılların altında ezilmesin!

Suudi Arabistan Veliaht Prensi'nden Mekke'den kentsel dönüşüm

Boğaziçi Film Festivali'nde 31 yapım seyirciyle buluşacak

Enfeksiyonlarına karşı en etkili kalkan!

Drift sezon finali İstanbul Park'ta

Manisa'da Geniş Çaplı Deprem Tatbikatı Gerçekleştirildi

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Şuhut Belediye Başkanı'na Ziyaret

Gümüşhane Belediye Başkanı, Ayşe Alkaç'ı Ebediyete Uğurladı ve Sima Perde Mağazası Açılışına Katıldı

Muş Belediyesi 4 Noktaya Üstü Kapalı Durak Yerleştirdi

Türkiye-Afrika ilişkilerini güçlendirecek zirve İstanbul’da

Akyamaç'ta 2. Alıç Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Atık Su Arıtma Tesisinde İnceleme ve Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi

Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, Sağlıklı Kentler Birliği Toplantısı'na Katıldı

Ardahan'da 'Serhat'ın Çocukları' Projesi Kapsamında Jimnastik Kursu Ziyareti

Balkan Güreş Şampiyonu Mehmet Esat Dedeoğlu Şanlıurfa'da Coşkuyla Karşılandı