2,8 milyar TL 'Evde Bakım Yardımı' hesaplarda

2,8 milyar TL

2,8 milyar TL 'Evde Bakım Yardımı' hesaplarda

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bakıma ihtiyacı olan tam bağımlı vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 2,8 milyar TL Evde Bakım Yardımı'nı hesaplara yatırdıklarını açıkladı.

ANKARA (İGFA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Göktaş, bakanlık tarafından sunulan en önemli aile odaklı bakım hizmet modellerinden biri olan Evde Bakım Yardımı’nın 2006 yılında engelli bireylerin öncelikle aile yanında desteklenmeleri düşüncesiyle başlatıldığını hatırlattı.

Bakan Göktaş, Evde Bakım Yardımı ile bakıma ihtiyaç duyan tam bağımlı yakınlarının bakımını üstlenen vatandaşların desteklenerek aile bütünlüğünün korunduğunu belirtti.

Evde Bakım Yardımı kapsamında hak sahibi başına aylık 5 bin 97 TL ödeme yapıldığını ifade eden Bakan Göktaş, "“Bakıma ihtiyacı olan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 2.8 milyar TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırdık. Hali hazırda 566 bin vatandaşımız Evde Bakım Yardımı’ndan yararlanıyor. Türkiye Yüzyılı Vizyonumuz çerçevesinde Bakanlık olarak engellilik alanındaki hak temelli sosyal yardımların şeffaf bir anlayışla sürdürülebilir olmasını çok önemli görüyoruz. Bu kapsamda hiç kimseyi arkada bırakmayan toplum vizyonumuz çerçevesinde geliştirdiğimiz bütüncül ve adil sosyal hizmet modelleri ile toplumun her bir ferdine ulaşmayı sürdüreceğiz. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum" dedi.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: 2 8 milyar tl 'evde bakım yardımı' hesaplarda

Kayseri Talas'ta son sürat kentsel dönüşüm

Malatya kültürü 7. Etnospor Kültür Festivali’nde tanıtılıyor

İkinci el araçlar bayram öncesi hareketlendi

Bakan Göktaş: Aile küresel gündem maddesi olmalı

Çalışanların yüzde 63'ü Kurban Bayramı'nı evde geçirecek

Fahrettin Altun: Hakikat odaklı habercilikte iş birliği şart

SP'li Atmaca'dan Bakan Uraloğlu’na 'Bursa Raylı Sistem' önergesi

Merkez'in yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 24

Bakırköy Zabıtası güvenli alışveriş için denetimleri sürdürüyor

İstanbul'da özel halk otobüsleri kontak kapattı! Toplu ulaşım aksıyor!

Mehmet Çevik’le Bahçe Müstesna’da eğlence tavan yaptı

MGK Beştepe'de toplanıyor... Gündem terör ve bölgesel güvenlik

İstanbul’da “Narkokapan-İstanbul 2” operasyonu! 272 torbacı gözaltına alındı!

'Enstrümansız Okul Kalmasın' Projesi'nde unutulmaz performans

Bursa’da 'Marmara Denizi' zirvesi