28. Dönem başlıyor... Bugün yemin edecekler

28. Dönem başlıyor... Bugün yemin edecekler

28. Dönem başlıyor... Bugün yemin edecekler

TBMM Genel Kurulu, Meclis İçtüzüğü'ne göre, bugün saat 14.00'te çağrısız toplanıyor. 28. Dönemin milletvekilleri TBMM'nin 1'inci Yasama Yılı'nın açılışında yemin edecek.

ANKARA (İGFA) - Yeni yasama döneminin ilk birleşiminde milletvekilleri yemin edecek.

Genel Kurulun ilk birleşimini, MHP Genel Başkanı ve Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli, en yaşlı üye sıfatıyla TBMM Geçici Başkanı olarak yönetecek.

İçtüzüğe göre, en genç 6 milletvekili, geçici olarak katip üyelik yapacak. Bu kapsamda TBMM Geçici Başkanlık Divanı'nda AK Parti Ankara Milletvekili Zehranur Aydemir, AK Parti İstanbul Milletvekili Rümeysa Kadak, AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mesut Bozatlı, AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan ile Yeşil Sol Parti Mardin Milletvekili Beritan Güneş Altın görev yapacak.

İLK YEMİN BAHÇELİ'DEN

Geçici Başkanlık Divanı, TBMM Başkanı ve Başkanlık Divanı seçimine kadar görev yapacak.

TBMM Genel Kurulu'nda ilk olarak Geçici Meclis Başkanı Devlet Bahçeli yemin edecek.

Bahçeli'nin ardından illerin alfabetik sıralamasına göre milletvekilleri kürsüden ant içecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Meclis'in açılışına katılacak.

Resmi törenle karşılanacak olan Cumhurbaşkanı, yemin törenini kendisine ayrılan locadan takip edecek.

MİLLETVEKİLİ YEMİNİ

Milletvekilleri, Anayasa'da yer alan "Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyet'e ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa'ya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim" şeklindeki yemini ederek görevlerine başlayacak.

Ant içme töreninde bulunmayan milletvekilleri, katıldıkları ilk birleşimin başında yemin edebilecek.

Ant içmekten imtina eden milletvekilleri, milletvekili sıfatından kaynaklanan haklardan yararlanamayacak.


Haber Kaynak : İGFA

Bursa'da kadınlara ücretsiz meme kanseri taraması

Sakarya'da Sinema Terapi Atölyesi Kayıtları Başlıyor

Konya Büyükşehir, Ilgın'ın Su İhtiyacını Karşılayacak Yatırımları Tamamlıyor

Her Kadın Güzeldir Projesi Örencik Mahallesi'nde Gerçekleştirildi

Siber Suçlarla Mücadelede 61 Şüpheli Yakalandı: 200 Milyon TL İşlem Hacmi

Eskişehir'de 'Kökler ve Kanatlar' sergisi açıldı

Denizli'de çevre temizliği ve kent düzeni için sıfır tolerans dönemi başladı

TAK Ekibi, Afet Farkındalık Haftası'nda Öğrencilere Eğitim Verdi

Yomra'da Kent Meydanı Projesi İçin Geçici Otopark Hizmete Açıldı

Göktaş: Kadınların İş Hayatındaki Oranı 2028'de Yüzde 40'a Ulaşacak

Gri Koç Gökhan Müftüoğlu Şahinbey'de Öğrencilerle Buluştu

5G İhalesinden Hazineye 3,5 Milyar Dolarlık Katkı

Halk Ekmek fiyatı yarından itibaren 11 TL oluyor

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, İl Hayvanları Koruma Kurulu Toplantısı'na Katıldı

Başkan Görgel, Türkoğlu Belediye Başkanı Karaca'nın Acısını Paylaştı