2026 Eskişehir yılı için İstanbul’da güç birliği

2026 Eskişehir yılı için İstanbul’da güç birliği

2026 Eskişehir yılı için İstanbul’da güç birliği

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, 2026 yılı için hazırlanan “Eskişehir Yılı Vizyon Projeleri”ni İstanbul’da faaliyet gösteren Eskişehir hemşehri derneklerinin temsilcilerine anlattı. İstanbul’da gerçekleşen buluşmada, sivil toplum kuruluşları ile hemşehri derneklerinin katkısının önemi vurgulanırken, ortak akıl ve dayanışma mesajları verildi.

ESKİŞEHİR (İGFA) - Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 2026 Eskişehir Yılı Vizyon Projeleri, İstanbul’da faaliyet gösteren Eskişehirli hemşehri derneklerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda paylaşıldı. Buluşmada kent vizyonu, kültürel projeler ve dayanışma çalışmaları ele alındı.

Toplantıya Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Üsküdar Belediyesi 1’inci Başkan Vekili Ali Aral, İstanbul’da faaliyet gösteren Eskişehirliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Orhan Aktepe, İstanbul Eskişehirli Yönetici ve İşadamları Derneği Başkanı Orhan Barda, Marmara Eskişehir Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Kazım Gündoğan, Boğazın Kırmızı Şimşekleri Derneği Başkanı Selahattin Erdoğan, Darıca Eskişehirliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Okan Genç ve dernek temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Başkan Ünlüce, 2026 vizyonunun Eskişehir’i kültür, sanat, turizm ve sosyal belediyecilik alanlarında daha ileriye taşıyacak projeler içerdiğini belirterek, şehir dışında yaşayan hemşehrilerin desteğinin büyük önem taşıdığını ifade etti.

Ünlüce, “Sizler burada Eskişehir’in gönüllü temsilcilerisiniz. Şehrimizin başarı hikâyelerini anlatacak en doğru kişiler sizlersiniz. Yıllardır dernekler aracılığıyla bu bağı yaşatmanız, Eskişehir’e olan sevginizin en güçlü göstergesidir. Belki Eskişehir’le bağı zayıflamış hemşehrilerimiz vardır. Onları da yeniden harekete geçirebiliriz. İlginizi çeken bir etkinlik olduğunda daha fazla iletişimde olalım. Eskişehir’e daha sık gelin. Biz hayatımızın büyük kısmını Eskişehir’de geçirdik. Başka bir şehirde yaşamayı düşünmedik bile. Ama sizler farklı şehirlerde hayat kurdunuz, aileleriniz var, düzeniniz var. Buna rağmen Eskişehir bağınızı koparmadınız. İşte bu çok değerli. Eskişehir denildiğinde hepimizin içinde özel bir duygu oluşuyor. Bu güçlü ve duygusal bağı birlikte büyütmek istiyoruz. Sizlere, dernek başkanlarımıza ve yöneticilerimize bu gönül buluşması için teşekkür ediyorum.” dedi.


Haber Kaynak : İGFA

Kanser hastaları Ramazan’da oruç tutabilir mi?

Gümüşhane Belediyesi, Ramazan Ayı Boyunca Ücretsiz İftar Hizmeti Verecek

Kars'ta Cadde ve Sokak Temizlik Çalışmaları Sürüyor

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Atakent Pazar Yeri Esnafını Ziyaret Etti

Kaymaklılı Öğrenciler Nevşehir Belediye Başkanı'nı Ziyaret Etti

İstanbul Beylikdüzü’nde ramazan sanat ve sağlıkla karşılanıyor

2026 Eskişehir yılı için İstanbul’da güç birliği

Nevşehir'de Ramazan'ın İlk Sahuru Mehter Marşlarıyla Başladı

Nevşehir'de Ramazan Öncesi Gıda Denetimleri Yoğunlaştı

Kütahya'da Kadın Kooperatifi, Belediye Başkanı'nı Ziyaret Etti

Araştırma: Çalışanların 'iyi olma hali' iş yerini belirliyor

Nevşehir'de Ramazan Etkinlikleri Başlıyor

UDEF öncülüğündeki Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması'nın ilk 3'ü belli oldu

İstanbul Bakırköy’de kursiyerlerden karma resim sergisi

KONYA GÖRMEYENLERİNDE KONGRE