2022 afet tatbikatlarıyla geçecek... 4 Mart'ta tüm okullarda tahliye tatbikatı yapılacak

2022 afet tatbikatlarıyla geçecek... 4 Mart

2022 afet tatbikatlarıyla geçecek... 4 Mart'ta tüm okullarda tahliye tatbikatı yapılacak

Deprem öncesinde, sırasında ve sonrasında yapılması gerekenlerle ilgili hazırladığı eylem planları ve bilinçlendirme faaliyetleriyle can ve mal kayıplarının en aza indirilmesi için paydaş kurumlarla çalışmalarını aralıksız sürdüren AFAD, tarih boyunca büyük acılara neden olan bu yıkıcı güce, Deprem Haftası'nda da dikkati çekti.

ANKARA (İGFA) - AFAD Deprem Dairesi Başkanı Nurlu, geçen yıl alınan afet eğitiminin bu yıl tatbikatlarla uygulamaya konulacağını belirterek "Birey olarak, her şeyi kamudan beklememekte fayda var. Sanki her an deprem olacakmış gibi hazır olmak zorundayız" dedi.

Deprem Dairesi Başkanı Murat Nurlu, Türkiye'deki en büyük depremin 1939'da Erzincan'da meydana geldiğini, ancak 1999 yılındaki Marmara Depremi'ni "milat" kabul ettiklerini belirterek, "O depreme göre çok daha hazırız." diye konuştu. Çalışmalarının sürdüğünü, sonraki yıllarda Türkiye'nin depreme daha hazır hale geleceğini anlatan Nurlu, 2012'de AFAD Başkanlığı tarafından hazırlanan Ulusal Deprem Strateji Eylem Planı'nda (UDSEP) yüzde 65'lik bir başarı elde ettiklerini söyledi.

Nurlu, "2 senemiz kaldı. Ben eminim ki yüzde 95'lere ulaşacağız. 13 kurum bu planda görevli vaziyette. 13 kurumumuzun ilgili paydaşlarla birlikte çalışmaları çok güzel devam ediyor." ifadelerini kullandı.

TÜM OKULLARDA EŞ ZAMANLI TATBİKAT

Öte yandan Deprem Dairesi Başkanı Murat Nurlu, 2021 Afet Eğitim Yılı kapsamında 60 milyon kişiye afet bilincinin geliştirilmesine yönelik eğitim verildiğini belirterek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla bu yılın tatbikat yılı ilan edildiğini belirterek, bu hafta deprem haftası tüm illerdeki okullarda cuma günü 11.30'da tahliye tatbikatı yapılacağını duyurdu. "Geçen yıl bunun eğitimini almıştık. Bu yıl eş zamanlı bütün okullarda yapılacak" diyen Nurlu, "Farklı aylarda farklı tatbikatlar yapılacak. Yangın söndürme, apartmanlarda, kamu kurumlarında tatbikat yapılacak. Geçen yıl aldığımız eğitimi bu yıl uygulamayla yerine getireceğiz, çok daha bilinçli olacağız" diye konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

Malatya kültürü 7. Etnospor Kültür Festivali’nde tanıtılıyor

İkinci el araçlar bayram öncesi hareketlendi

Bakan Göktaş: Aile küresel gündem maddesi olmalı

Çalışanların yüzde 63'ü Kurban Bayramı'nı evde geçirecek

Fahrettin Altun: Hakikat odaklı habercilikte iş birliği şart

SP'li Atmaca'dan Bakan Uraloğlu’na 'Bursa Raylı Sistem' önergesi

Merkez'in yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 24

Bakırköy Zabıtası güvenli alışveriş için denetimleri sürdürüyor

İstanbul'da özel halk otobüsleri kontak kapattı! Toplu ulaşım aksıyor!

Mehmet Çevik’le Bahçe Müstesna’da eğlence tavan yaptı

MGK Beştepe'de toplanıyor... Gündem terör ve bölgesel güvenlik

İstanbul’da “Narkokapan-İstanbul 2” operasyonu! 272 torbacı gözaltına alındı!

'Enstrümansız Okul Kalmasın' Projesi'nde unutulmaz performans

Bursa’da 'Marmara Denizi' zirvesi

Dondurma diş sağlığını etkileyebilir... Ölçülü tüketin!