2 milyar liraya yakın 'Evde Bakım' destekleri hesaplara yatırılıyor

2 milyar liraya yakın

2 milyar liraya yakın 'Evde Bakım' destekleri hesaplara yatırılıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 1 milyar 847 milyon TL Evde Bakım Yardımı'nı hesaplara yatırmaya başladıklarını açıkladı.

ANKARA (İGFA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, toplamda 1 milyar 847 milyon TL olan Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırmaya başladıklarını duyurdu.

Engelli bireylerin öncelikle aile yanında desteklenmeleri düşüncesiyle 2006 yılında başlatılan Evde Bakım Yardımı ile bakıma ihtiyaç duyan ağır engelli yakını olan ve bakımını üstlendiği için çalışamayan vatandaşların desteklendiğini anımsatan Bakan Yanık, bakıma muhtaç engelli yakınının bakımını üstlenen aylık ortalama 560 bin vatandaşın "Evde Bakım Yardımı"ndan yararlandığını kaydederek, bu kapsamda hak sahibi başına aylık 3 bin 336 TL ödeme yapıldığını açıkladı.

“Bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 1 milyar 847 milyon TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırmaya başladıklarını belirten Bakan Yanık, "2022’de toplam 18 milyar TL Evde Bakım Yardım ödemesi yaptık. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim. Bakanlık olarak engelli bireylerin eğitim, sağlık, güvenlik, istihdam gibi temel haklarına tam olarak ulaşmaları için hak temelli bir bakış açısıyla politikalar geliştirmeye devam edeceğiz" dedi.  

Bu arada Ocak ayı memur maaş katsayısındaki yeni düzenlemeyle Evde Bakım Yardımı ödemelerinin Şubat ayında hak sahiplerinin hesaplarına artışlı şekilde yatırılacağı kaydedildi.


Haber Kaynak : İGFA

Türkiye'de ilk... Üretim tesisinden 7/24 canlı yayına başladı

Megastar Tarkan Avrupa turnesinde büyülüyor

Başarıya giden yol yastıktan geçiyor... Sınav günü uyku planı nasıl olmalı?

Özgür Özel: Hesabı darbecilerden soracağız!

Kocaeli’nin sanayi gücü: 79 firma ilk 500’de!

Sokak dansının en iyileri sahnede

'Marmara'nın Nefesi' belgeseli 16 Haziran'da gösterimde

Marmara Denizi Günü bu yıl 3 Haziran’da 'ekosistem restorasyonu' temasıyla kutlanacak

Bursa Teknik Üniversitesi’nde modern yapı zirvesi

İstanbul Beylikdüzü'nün dijital kütüphanesi hizmette

İstanbul Bakırköy'de “Etik Haftası Toplantısı” düzenledi

Başkan Altay, Konyalı firmaları tebrik etti

Regl döneminde hijyen neden önemli?

İstanbul’da Papara’ya dev yasa dışı bahis operasyonu! 5 milyar TL’lik mal varlığına el konuldu

Gölcük Belediyespor pehlivanları başarıya doymuyor