180 bin 150 çocuğa kırtasiye desteği

180 bin 150 çocuğa kırtasiye desteği

180 bin 150 çocuğa kırtasiye desteği

Ankara Büyükşehir Belediyesi, eğitimde fırsat eşitliği ilkesi gereğince geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da sosyal yardım alan ailelerin çocuklarına eğitim desteğinde bulunacak.

ANKARA (İGFA) - Sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda hizmetlerini sürdüren Ankara Büyükşehir Belediyesi, “öğrenci dostu” uygulamalarına devam ediyor.

ABB eğitimde fırsat eşitliği adına geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sosyal yardım alan ailelerin ve okula başlayacak çocuklarının yanında olacak ve 5 Eylül 2022 tarihinden itibaren kişi başı 300 TL eğitim ve kırtasiye desteği sağlayacak.

KIRTASİYE DESTEĞİ ESNAFIN DA YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK

Büyükşehir Belediyesi, sosyal yardım alan 108 bin 810 ailenin 180 bin 150 çocuğunun eğitim ve kırtasiye masrafları için kişi başı 300’er liradan toplam 54 milyon 45 bin TL tutarında destek yapacak. 300’er TL’lik destek tutarının ailelerin Başkent Kartlarına yüklenmesine pazartesi günü başlanacak.

Başkent Kartlara yüklenen bakiyeler yalnızca kırtasiye ve eğitim hizmeti veren esnafın dükkânlarında kullanılabilecek. Bu sayede, Ankara’da eğitim ve kırtasiye alanında faaliyet gösteren esnafın da desteklenmesi hedefleniyor.

 “FIRSAT EŞİTSİZLİĞİNİN EVLATLARIMIZIN IŞIĞINI GÖLGELEMESİNİ İSTEMİYORUZ”

ABB Başkanı Mansur Yavaş, konuyla ilgili açıklamayı sosyal medya hesaplarından yaparak, şu ifadeleri kullandı:

“Fırsat eşitsizliğinin geleceğimizin önüne geçmesini, evlatlarımızın ışığını gölgelemesini istemiyoruz. Sosyal yardım alan 108.810 ailemizin 180.150 çocuğuna kişi başı 300'er TL'den toplam 54.045.000 TL kırtasiye desteğimizi Pazartesi günü Başkent Kartlara yükleyeceğiz.”


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: 180 bin 150 çocuğa kırtasiye desteği

Şuhut'ta Nazım Özer Parkı Çevresi Kilitli Parke Taşı ile Yenileniyor

Şuhut Ulu Camii'nin Tuvaletlerine Zarar Verildi

Şuhut Belediye Meclisi Mart Ayı Olağan Toplantısı Gerçekleştirildi

Kepez'de Dört Mahalle Ortak İftarda Buluştu

Kütahya Belediyesi, İkizhüyük Mahallesi'nde Ramazan Etkinliği Düzenledi

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için etkinlik programı açıkladı

Denizli'de Gerzele Mahallesi'nde Kapsamlı Asfaltlama Çalışmaları Başladı

Dünya Obezite Günü’nde Türkiye’de çarpıcı bulgular

Kütahya'da Kent Estetiği ve Şehir Kimliği İçin Paydaş Toplantısı Düzenlendi

Denizli, Turizm Potansiyelini ITB Berlin Fuarı'nda Tanıtıyor

Maltepe'de ‘İnanç Rotaları’na devam

Alanya Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Kepezspor, İnegölspor Maçı Öncesi Hazırlıklarını Tamamlıyor

Mamak Belediyesi Personeline Ücretsiz İşitme Taraması Yapılacak

Mamak Belediyesi Personeline Sağlıkta İndirim İmkanı