14 Mayıs seçimlerini yönetecek kadro belli oldu

14 Mayıs seçimlerini yönetecek kadro belli oldu

14 Mayıs seçimlerini yönetecek kadro belli oldu

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanlığı'na, görev süresi dolan Muharrem Akkaya yerine Ahmet Yener seçildi. YSK'da 14 Mayıs seçimlerini yönetecek kadro belli oldu.

ANKARA (İGFA) - Yüksek Seçim Kurulu'nda aralarında Başkan Muharrem Akkaya ile başkanvekili Erhan Çiftçi'nin de bulunduğu 5 üyenin görev süresi 24 Ocak'ta sona ermesi üzerine Yargıtay kontenjanından 3, Danıştay kontenjanından 2 kişi belirlendi.

Serdar Mutta, Talip Bakır, Feyzi Eroğlu, Ali Çopur ve İsmail Kalender, YSK'nın yeni üyeleri olarak seçildi.

Yemin töreninin ardından görev süresi devam eden üyeler Ahmet Yener, Mahmut Akgün, Ekrem Özübek, Orhan Usta, Ali Ürker ve Battal Öğüt ile yeni seçilen 5 üye arasında YSK Başkanlığı için seçim yapıldı. Gizli oyla yapılan seçimde en çok oyu alan Ahmet Yener yeni başkan oldu.

Bu arada YSK Başkanı Muharrem Alkaya da veda mesajı yayımladı.

Alkaya mesajında, "2016-2020 yılları arasında Yüksek Seçim Kurulu Üyesi olarak ve 2020 yılından bu yana da Yüksek Seçim Kurulu Başkanı olarak ifa ettiğim görevim bugün itibariyle sona ermektedir. 7 yıl süren görev sürem boyunca fedakârca görev yapan il, ilçe ve yurtdışı ilçe seçim kurulu başkan ve üyeleri ile merkez ve taşra teşkilatı personelimize şahsım ve Yüksek Seçim Kurulu adına teşekkürlerimi sunarım. Tüm mesai arkadaşlarımıza bundan sonraki hayatında sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim" ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : İGFA

Bursa, sürdürülebilir turizm modeliyle ITB Berlin’de

Ramazan'da dijital tüketim arttı... Tüketim sahura kadar zirve yapıyor

Meram Belediye Başkanı Kavuş, Hafızlık Öğrencileriyle Sahurda Bir Araya Geldi

Meram'da İftar Sofrasında İstişare ve İş Birliği Vurgusu

Yeniden Sinematek’ten Lütfi Akad’a saygı duruşu

Bursa'da tasavvuf ezgileri gönüllere dokundu

Kayseri'de Türkiye'nin İlk Ulusal ve Uluslararası Arama-Kurtarma Lojistik Üssü Kuruluyor

Kocasinan Belediyesi Dost Eli Projesi ile Ramazan'da Yardımları Artırdı

İran kaynaklı hava sahalarında kısıtlama... 15 uçuş divert etti, İstanbul’a yoğunluk arttı

Eyyübiye'de 'Sakar Şakir' Filmi Gerçek Oldu: Başkan Kuş, Veresiye Defterini Kiloyla Satın Aldı

Sınırda ve limanda dev operasyon! 828 milyon TL’lik 484 kilo uyuşturucu ele geçirildi

“Filler ve Karıncalar” ile Yaşar Kemal’e saygı duruşu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bölgemiz ateş çemberine sürüklenmemeli

Pendik'te 28 Şubat Postmodern Darbesi'nin Yıl Dönümü Anıldı

Van'da Ramazan Etkinlikleri Vanmall AVM'de Başlıyor