GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

116 bin çift 'Aile'ye danıştı!

116 bin çift

116 bin çift 'Aile'ye danıştı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş aile içi ilişkileri düzenlemek, evliliğin işleyişinde yaşanan ya da yaşanması muhtemel sorunların çözümüne destek olmak amacıyla hayata geçirilen Aile Danışmanlığı hizmetinden bugüne kadar 116 bin çiftin yararlandığını açıkladı.

ANKARA (İGFA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, aile kurumunun koruması, güçlendirilmesi ve aile bütünlüğünün sağlanması amacıyla 2012 yılından itibaren vatandaşlara ücretsiz aile danışmanlığı hizmeti sunduklarını söyledi.

“Güçlü Birey, Güçlü Aile, Güçlü Toplum, Güçlü Türkiye” hedefi doğrultusunda  çalışmalarını sürdürdüklerini ve politikalarının merkezine aileyi koyduklarını belirten Bakan Göktaş, “Günümüzde yaşanan hızlı dönüşümler nedeniyle ailenin dayanıklılığını ve işlevselliğini korumak en önemli gayemiz. Bunun için geçtiğimiz günlerde 2024-2028 yıllarını kapsayan "Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı"  hazırladık.  Bu hedefler doğrultusunda aileyi korumak için aile odaklı eğitim, danışmanlık ve psikososyal desteklerimizi sunuyoruz” dedi.

Aile danışmanlığı hizmetimizden bugüne kadar toplam 116 bin çiftin yararlandığını kaydeden Bakan Göktaş, "Son yıllarda yaşanan değişim ve dönüşümlerle birlikte ailelerin karşı karşıya kaldığı risklere karşı danışmanlık, rehberlik, eğitim gibi aile destek hizmetleri son derece önem arz ediyor. Bu kapsamda Bakanlık olarak biz de aile danışmanlığı hizmetimizi etkin bir şekilde sürdürmeye devam ediyoruz. Aile içi ilişkileri düzenlemek, evliliğin işleyişinde yaşanan ya da yaşanması muhtemel sorunların çözümüne destek olmak amacıyla hayata geçirdiğimiz Aile Danışmanlığı hizmetimizden bugüne kadar 116 bin 351 çiftimiz yararlandı" diyekonuştu.

E-DEVLET ÜZERİNDEN DE BAŞVURU YAPILABİLİYOR

Bakan Göktaş, aile danışmanlığı hizmeti almak isteyen vatandaşların bulundukları ildeki Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü veya en yakın Sosyal Hizmet Merkezine bizzat başvurarak  da söz konusu destekten yararlanabildiğini söyledi. Aile danışmanlığı hizmetinin daha çok kişiye ulaşması için teknolojiden de yararlandıklarını kaydeden Bakan Göktaş, danışmanlık hizmeti almak isteyen vatandaşların e-Devlet üzerinden https://www.turkiye.gov.tr/ashb-aile-danismanligi-basvurusu linkinden talepte bulunabildiğini söyledi.

Bakan Göktaş aile danışmanlığını, vatandaşlara ihtiyaçları doğrultusunda "aile danışmanlığı", "boşanma süreci danışmanlığı" ve bireysel danışmanlık olmak üzere üç başlık altında sunduklarını kaydetti.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: 116 bin çift 'aile'ye danıştı!

Türkiye'den İsrail Dışişleri'ne tepki!

Tatilde vatandaşların en çok rağbet ettiği parklar belli oldu

Bakanlıktan 'yapay zekâ dolandırıcılığı' uyarısı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Külliye'de

Erdoğan Bahçeli görüşmesi 50 dakika sürdü

Erdoğan'dan Kurtulmuş'a ziyaret

445 zehir taciri paketlendi! İçişleri'nden 47 ilde dev Narkoçelik!

İmamoğlu'ndan TBB Başkanı olarak ilk etkinlik

İYİ Parti’li Özhan Öztürk'e Genel Merkez'de görev

TÜRKOĞLU; FIRAT'I ZİYARET RTTİ

Başkan Altay başarılı firmaları tebrik etti

Diital Mecralar 'dijital telif' gündemiyle toplandı

SpaceX'te Türksat 6A hazırlığı

Fırat Kalkanı'nda 7 terörist etkisiz!

T10X yılın otomobili seçildi