GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

116 bin çift 'Aile'ye danıştı!

116 bin çift

116 bin çift 'Aile'ye danıştı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş aile içi ilişkileri düzenlemek, evliliğin işleyişinde yaşanan ya da yaşanması muhtemel sorunların çözümüne destek olmak amacıyla hayata geçirilen Aile Danışmanlığı hizmetinden bugüne kadar 116 bin çiftin yararlandığını açıkladı.

ANKARA (İGFA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, aile kurumunun koruması, güçlendirilmesi ve aile bütünlüğünün sağlanması amacıyla 2012 yılından itibaren vatandaşlara ücretsiz aile danışmanlığı hizmeti sunduklarını söyledi.

“Güçlü Birey, Güçlü Aile, Güçlü Toplum, Güçlü Türkiye” hedefi doğrultusunda  çalışmalarını sürdürdüklerini ve politikalarının merkezine aileyi koyduklarını belirten Bakan Göktaş, “Günümüzde yaşanan hızlı dönüşümler nedeniyle ailenin dayanıklılığını ve işlevselliğini korumak en önemli gayemiz. Bunun için geçtiğimiz günlerde 2024-2028 yıllarını kapsayan "Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı"  hazırladık.  Bu hedefler doğrultusunda aileyi korumak için aile odaklı eğitim, danışmanlık ve psikososyal desteklerimizi sunuyoruz” dedi.

Aile danışmanlığı hizmetimizden bugüne kadar toplam 116 bin çiftin yararlandığını kaydeden Bakan Göktaş, "Son yıllarda yaşanan değişim ve dönüşümlerle birlikte ailelerin karşı karşıya kaldığı risklere karşı danışmanlık, rehberlik, eğitim gibi aile destek hizmetleri son derece önem arz ediyor. Bu kapsamda Bakanlık olarak biz de aile danışmanlığı hizmetimizi etkin bir şekilde sürdürmeye devam ediyoruz. Aile içi ilişkileri düzenlemek, evliliğin işleyişinde yaşanan ya da yaşanması muhtemel sorunların çözümüne destek olmak amacıyla hayata geçirdiğimiz Aile Danışmanlığı hizmetimizden bugüne kadar 116 bin 351 çiftimiz yararlandı" diyekonuştu.

E-DEVLET ÜZERİNDEN DE BAŞVURU YAPILABİLİYOR

Bakan Göktaş, aile danışmanlığı hizmeti almak isteyen vatandaşların bulundukları ildeki Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü veya en yakın Sosyal Hizmet Merkezine bizzat başvurarak  da söz konusu destekten yararlanabildiğini söyledi. Aile danışmanlığı hizmetinin daha çok kişiye ulaşması için teknolojiden de yararlandıklarını kaydeden Bakan Göktaş, danışmanlık hizmeti almak isteyen vatandaşların e-Devlet üzerinden https://www.turkiye.gov.tr/ashb-aile-danismanligi-basvurusu linkinden talepte bulunabildiğini söyledi.

Bakan Göktaş aile danışmanlığını, vatandaşlara ihtiyaçları doğrultusunda "aile danışmanlığı", "boşanma süreci danışmanlığı" ve bireysel danışmanlık olmak üzere üç başlık altında sunduklarını kaydetti.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: 116 bin çift 'aile'ye danıştı!

Genç karateci Türkiye’nin gururu oldu

Her 100 kişiden biri şizofren mi?

Aksiyon filmleri artık burada çekilecek

Ege ve Marmara'ya toz taşınımı uyarısı

Bu hafta hangi filmler vizyonda? İşte haftanın filmleri...

CHP'nin TBMM Başkanlık Divanı üyeleri belli oldu

Sanatseverler İstanbul’un önemli müzeleriyle buluştu

İshak Paşa vefatının 538. yılında dualarla anıldı

'Aile ve Nüfus 10 Yılı' ilan edildi... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ailesizleşme topluma huzur vermez

Kireçburnu Gümrükçü İshak Ağa Camii açıldı

Konut piyasasında talep artışı!

1 Haziran'da 81 il pedal çevirecek... Türkiye genelinde dev bisiklet turu

Bursa Gemlik’te belediyecilikte yapay zeka çağı

Kritik alanlarda birçok şirket sınıfta kaldı! Şirketlerin deprem ve kriz anında iletişim planı yok!

Sakarya’nın gastronomi kimliğini Etnospor’da dünya tanıyor