11 ilde suç örgütlerine darbe: 33 tutuklama

11 ilde suç örgütlerine darbe: 33 tutuklama

11 ilde suç örgütlerine darbe: 33 tutuklama

Aydın merkezli yürütülen geniş çaplı operasyonlarla, elebaşılığını K.U. ve H.İ.K'nin yaptığı ve hesaplarında 2,5 milyar TL'lik işlem hacmi bulunan organize suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda 35 şüpheliden 33'ü tutuklandı.

ANKARA (İGFA) -Organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; sosyal medya üzerinden irtibat kurdukları vatandaşları sahte borsa uygulamalarına yönlendirerek dolandırdıkları, elde edilen gelirleri ise sözde yatırım ve finans danışmanlığı adı altında kurdukları paravan şirketlerle akladıkları belirlendi.

Aydın merkezli operasyonlar Hatay, İstanbul, Bursa, Diyarbakır, Mardin, Muğla, Antalya, İzmir, Niğde ve Sinop’ta eş zamanlı olarak yürütüldü. Şüpheliler hakkında “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak”, “Bilişim Sistemlerini Kullanarak Nitelikli Dolandırıcılık” ve “Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerini Aklama” suçlarından soruşturma başlatıldı.

300 MİLYON TL VARLIĞA EL KONULDU

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından, yaklaşık 300 milyon TL değerindeki 10 araç, 16 arazi, 2 ev, 814 banka ve 35 kripto hesaba el konulduğunu bildirdi. Operasyonlarda çok sayıda dijital materyal, belge ve dokümana da el geçirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonları koordine eden Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı ile Jandarma Genel Komutanlığı KOM ve Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlıklarını, ayrıca operasyonlara katılan il jandarma ekiplerini tebrik etti.

Yerlikaya, suçla mücadeledeki kararlılıklarını şu sözlerle vurguladı: “Suçta kibirlenen organize suç örgütlerinden ve çetelerden temizleme kararlıyız.”

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1947146002110017753


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: 11 ilde suç örgütlerine darbe: 33 tutuklama

Muş'ta Yağmur Suyu Kanal Temizliği Hızla Tamamlandı

İstanbul Maltepe’nin Zeyna’sı artık ekibin bir parçası

Muş'ta Saray Mahallesi'ndeki Kaldırım Onarımı Tamamlandı

Muş'ta Üniversite Öğrencilerine Uygulamalı İtfaiye Eğitimi

Muş'ta Hürriyet Caddesi'nin Aydınlatma Sistemleri Yenileniyor

İstanbul Maltepe'de balık denetimi

İstanbul Maltepe’de sınav tecrübelerini paylaştılar

Antalya Likya Lions Kulüp’ten Başkan Topaloğlu’na ziyaret Başkan Topaloğlu: “Eğitim bizim işimiz.”

Manisa Büyükşehir Belediyesi Üniversite Öğrencilerine Eğitim Desteği Sağlayacak

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Dutlulu, Ticaret Odası'nda İş Dünyası ile İstişarede Bulundu

Meteoroloji’den kuvvetli yağış uyarısı! Karadeniz kıyılarında dikkat!

Manisa Büyükşehir Belediyesi 2025'te 284 Milyon TL Tasarruf Sağladı

Şuhut Keşkek Evi, Gastronomi Rotasında Ziyaretçi Akınına Uğruyor

Şuhut Belediye Başkanı Özaşkın, MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Kahveci'yi Ziyaret Etti

Kütahya'da Taksici Esnafıyla Ulaşım İstişareleri Gerçekleştirildi