10. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı'nda Edebiyat ve Kültür Buluşması

10. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı

Bahaettin Karakoç anma programı ve yazar söyleşileriyle fuarın üçüncü gününde edebiyatseverler bilgi şöleni yaşadı

Büyükşehir Belediyesinin 10. Uluslararası Kitap Fuarı'nda düzenlenen Türk edebiyatının 'Beyaz Kartal'ı Bahaettin Karakoç'u anma programı ve İlhan Gökalp Durmuş, Mehmet Ercan, İrem Oturaklıoğlu Kaya, Süleyman Arslantaş ve Ahmet Taşağıl gibi yazarların söyleşileri katılımcılara bilgi ve kültür şöleni yaşattı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği 10. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı, üçüncü gününde yoğun ilgi gördü. Edebiyatseverlere kültür dolu anlar yaşatan fuar, vatandaşlar tarafından büyük ilgiyle takip edildi.

Bahaettin Karakoç Anıldı

Türk edebiyatının 'Beyaz Kartal'ı Bahaettin Karakoç'un vefatının yıl dönümünde anlamlı bir anma programı düzenlendi. Programda Şair ve yazar Mustafa Kök, edebiyatçı Yasin Mortaş ve akademisyen-yazar Tayyip Atmaca, Karakoç'un şiir dünyasındaki etkisi, eserlerinin derinliği ve Türk edebiyatındaki yeri farklı yönleriyle ele aldı. Usta şairin sadece bir edebiyatçı değil, aynı zamanda örnek bir insan olarak bıraktığı izleri katılımcılara aktardı.

Yazar Söyleşileriyle Bilgi Paylaşımı

KAFUM'da gerçekleştirilen söyleşilerle şiirden edebiyata, çocuk gelişiminden küresel gündeme kadar her konu işlendi. Gazeteci-yazar İlhan Gökalp Durmuş, 'Benim Hatam' adlı kitabında ele aldığı konuyu katılımcılara aktardı. "Sevdam Sığmadı Düşlerime", "Canıma Susuyorum", "Ruhum Sana Emanet" gibi eserleri Türk Edebiyatı'na kazandıran yazar Mehmet Ercan, kişisel hayatından yola çıkarak anlattığı hikayelerle katılımcıları hem düşündürdü hem de duygu, düşünce ve duyarlık aşıladı.

Uzmanlar Okurlarla Buluştu

Uzman Klinik Psikolog İrem Oturaklıoğlu Kaya, çocuk psikolojisi ve sağlam aile yapısı hakkında katılımcılara önemli bilgiler verdi. Ortadoğu Uzmanı ve araştırmacı yazar Süleyman Arslantaş, Gazze'de yaşanan insanlık dramının perspektifi konusunda bilgiler aktardı. İslam öncesi Türk tarihi üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan Prof. Dr. Ahmet Taşağıl, eski Türk kültürüne dair önemli bilgiler paylaştı. Orta Asya'dan Anadolu'ya uzanan kültürel mirası aktaran Taşağıl, Türklerin devlet anlayışı, inanç sistemi, sanat ve günlük yaşamına dair örneklerle katılımcılara Eski Türk Tarihi hakkında bilgi sundu.


Kahramanmaraş,Kahramanmaraş Belediyesi

Kahramanmaraş,Kahramanmaraş Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

KOMEK'in 17. Altın Dokunuşlar Festivali Yoğun İlgi Görüyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Üniversite Öğrencileriyle Kampüste Buluştu

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Mevlana Mahallesi'nde Vatandaşları Dinledi

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Kuşadası'nda Çevre Bakım Çalışmalarını Tamamladı

Şanlıurfa'da Çiftçilere 35 Bin Fıstık Fidanı Hibe Desteği

Çinli Kültür ve Turizm Heyeti, Şanlıurfa'da Arkeolojik İncelemelerde Bulundu

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Siverek'te Yol Çalışmalarını Hızlandırdı

Bursa'nın Su Kaynağı Uludağ'da Kar Örtüsü Alarm Veriyor

Bursa'da Yeni Yıl Meydanı Açıldı, Yoğun İlgi Gördü

Aydın'da Ulaşım Altyapısı Güçlendiriliyor

Muş Belediyesi Hürriyet Caddesi'nde Aydınlatma Yenileme Çalışmalarını Sürdürüyor

Muş Belediyesi Eşbaşkanı Tuba Sayılğan, Barış ve Demokratik Toplum Buluşması'na Katıldı

Nevşehir Belediye Başkanı Arı, Emniyet Müdürü Karaman'ı Ziyaret Etti

Nevşehir Belediyesi Ekipleri 20 Temmuz Mahallesi'nde Temizlik Seferberliği Gerçekleştirdi

Gaziantep’in şampiyon sporcuları Başkan Şahin’i ziyaret etti