10 bin gönüllüden eş zamanlı çevre seferberliği

10 bin gönüllüden eş zamanlı çevre seferberliği

10 bin gönüllüden eş zamanlı çevre seferberliği

Türkiye’nin çevre gönüllüleri kısa adı ÇEKUD olan Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği öncülüğünde yüzlerce STK ile birlikte hareket ederek, ülke genelinde aynı anda çevre temizliği yapıldı.

İSTANBUL (İGFA) - Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında “Doğanın dengesini gözet; çevreni koru ve temiz tut” mottosuyla gerçekleştirilen etkinliğe başta izciler, sporcular, çocuklar ve gençler olmak üzere on binlerce çevre dostu katıldı.

10 binin üzerinde çevre gönüllüsü gün boyu yüzlerce ton atık toplayarak doğayı kirleticilerden arındırma çalışması yaptı ve sıfır atık çabasına katkıda bulundu.

İstanbul Üsküdar’daki etkinlik alanında açıklamalarda bulunan ÇEKUD Başkanı Prof. Dr. Eyüp Debik, yapılan etkinlikle çevrenin kirleticilerden arındırmaya dikkat çekmeye çalıştıklarını söyledi.

“Arındırmaya çalışıyoruz, çünkü doğada kendiliğinden oluşmayan basit bir çöpün dahi doğaya büyük yük olduğunun farkındayız" diyen Prof. Dr. Debik, "Doğada kendiliğinden oluşan atıklar organik şekilde zaten dönüşmektedir. Sözgelimi ağaçların dökülen yapraklarını ve dallarını, yeryüzünün gizli kahramanları mantarlar bertaraf ederek toprağa faydalı hale dönüştürmektedir. Önemli olan, doğanın dönüştüremeyeceği veya dönüştürürken çok zorlanacağı sanayi üretimi çöpleri, atıkları, kimyasalları doğaya atmamaktır. Artık herkes biliyor ki; bir plastik poşetin doğadaki tam ayrışması bin yılı bulabilmektedir. Ama poşet, pet şişe, izmarit, strafor gibi sanayi üretimi milyonlarca, milyarlarca atık doğaya yine de atılıyor. Esasında doğayla birlikte kendimizi de kirletmiş oluyoruz. Farkında olmalıyız; doğayı kirletirsek kendimizi kirletiyor, doğayı temiz tutarsak veya temizlersek kendimizi temizliyoruz” diye konuştu.

Türkiye genelinde gerçekleştirilen doğayı kirleticilerden arındırma etkinliği kapsamında toplanan atıklar geri dönüşüm merkezlerine teslim edildi. 


Haber Kaynak : İGFA

Adalar’da endüstriyel balıkçılık yasağına tam destek: Marmara’nın ekosistemi korunmalı

Konya’da “Yayıncılık Yaz Okulu” tamamlandı

Konya 'akıllı güçlü'de ilk sırada

İstanbul Bakırköy’de muhtarlarla deprem hazırlık toplantısı

Müteahhitler sektörde doğal büyüme ivmesinden memnun

İzmir Enternasyonal Fuarı Big Boyz Festival’e ev sahipliği yapıyor

11’inci Marioba şenlikleri büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çin'de diplomasi trafiğine devam

Afganistan'da deprem! Ölü sayısı her geçen saat yükseliyor

Berkay'dan yaz sezonuna muhteşem veda

Eylül’ün ilk gününde hava nasıl olacak?

İstanbul–Antalya karayolunda korkutan kaza

Beauty Of Turkey'nin yıldızı Nevide Çiçek 

Patrik Kerim'den Midyat’a anlamlı ziyaret

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin net tavrını yineledi