?KANATSIZ KUŞ RAMAZAN?A DERİ NAKLİ

?KANATSIZ KUŞ RAMAZAN?A DERİ NAKLİ

Ağrı?da yüksek gerilim hattına takılan güvercini kurtarmak isterken iki kolunu kaybeden Ramazan Taşdemir?in tedavisi sürüyor. Yanık yaraları, bacağından...

`de geçen ekimde yüksek gerilim direğine kanadı takılan güvercini kurtarmak istediği sırada akıma kapılınca yanan iki kolu dirsekten kesilen çoban Ramazan Taşdemir`e(16) deri nakli yapıldı. Yaklaşık iki aydır GATA`da yatarak tedavi gören ve bedeninde de yaralar olan Taşdemir`in beline, bacaklarından alınan deri iki saatlik operasyonla nakledildi. Taşdemir`in vücudundaki iltihabın temizlenmesi için halen kolları dirsek üstünden makineye bağlanıyor. "Kanatsız kuş" Taşdemir, iki gündür hemşire ve refakatçi yardımıyla yatağın üzerinde kendi başına oturmaya başladı. Doktorları Taşdemir`in iyi olacağını açıkladı. Onun en büyük isteği ise ayağa kalkmak.

AYAĞA KALKMAYI İSTİYORUM
Taşdemir "Moralim iyi. Bir an önce ayağa kalkmak istiyorum. Yatmaktan sıkıldım. Belime yapılan nakilden sonra sıra kollarıma geldi. Doktorlar protezlerimin de bir ay içinde takılabileceğini söylüyor. Artık köye dönmek istemiyorum. Biyonik kollarıma kavuşunca `a gidip çalışacağım ve aileme destek olup onları yokluktan kurtaracağım" dedi. Taşdemir`in babası Mehmet Taşdemir, "Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Sağlık Bakanı Ahmet Demircan bizimle yakından ilgileniyor. Allah Cumhurbaşkanımızı başımızdan eksik etmesin" diye konuştu. Doktorlar, tedavinin beklendiği gibi gitmesi durumunda Ramazan`a önümüzdeki hafta bir operasyon daha yapacak. Doktorları, "Ramazan bize geldiğinde ampüteydi. Tetkiklerini tamamladık. Pansumanlarını yeniledik. Kollarında ampütasyon vardı. Sırtında birtakım yaraları vardı. Sırtındaki yaralar kapandı. O bölgeye bacaktan deri nakli yaptık. Bir kaç operasyondan sonra protezleri takılacak noktaya gelecek. Ramazan iyi olacak" şeklinde konuştu.



Anahtar Kelimeler: Ağrı Diyadin Ağrı İstanbul Ankara

Haftanın ilk günü hava nasıl olacak?

İstanbul Beylikdüzü'nde olta balıkçılığında 6. buluşma

'Elektrikli Araçlarda Lityum İyon bataryalar' kitabı tanıtıldı

Belçika-Türkiye Göç Anlaşması'nın 60. yılı

Konya'da 'Zamanını Aşan Miras' sempozyumu

Lodos, fırtına ve kuvvetli yağış uyarısı! Bugün hava nasıl?

BELMEK “Yıl Sonu Karma Sergisi” Başkentlilerle buluştu

Hafta sonu nasıl bir hava olacak?

Çocukluklarında başladıkları hediyelik eşya işinin patronu oldular

PTT'den 'Tezhip' pulları tedavülde

Özel Güvenlik Günü ve Haftası’nda Anıtkabir'e ziyaret

Kadınların hassas dönemlerindeki tercihi çikolata değil, tavuklu pilav

Süper Loto’da 6 bilen talihli büyük ikramiyeyi kazandı

Beylikdüzü'nde ilaçlamalar sürüyor

Aşure bereketi bu yıl Temmuz'da