DUYGUN YARSUVAT`A ADAYLIK ÇAĞRISI

DUYGUN YARSUVAT`A ADAYLIK ÇAĞRISI

Galatasaray`ın eski yöneticisi Prof. Dr. Ahmet Özdoğan, sarı-kırmızılı kulübün olağanüstü seçimli genel kurulunu protesto ederek başkan adayı olmayacağını...

Beşiktaş`ta bir otelde Tuncay Çobanoğlu ve Zafer Pınarcık`la basın toplantısı düzenleyen Özdoğan, 13 Ocak`ta, çoğunluk sağlanamaması durumunda ise 20 Ocak`ta gerçekleştirilecek olağanüstü genel kurul kararını eleştirdi.

Seçim kararının `ın ortak aklına uygun olmadığını vurgulayan Özdoğan, "Alınan seçim kararı, 1905 ruhuna kurulan bir tuzaktır. 30 aylık yönetimin mali, sportif, idari karnesinde hiçbir başarısı yoktur. Galatasaray Sportif AŞ`nin bağımsızlığı tehlikededir. Ocak 2018 seçim kararını protesto ediyoruz. Bu nedenden dolayı bu tuzak seçime girmeyeceğiz." dedi.

Galatasaray Kulübünün eski başkanı `ı göreve çağıran Özdoğan, şöyle konuştu:

"Duygun Yarsuvat`a sesleniyoruz; talebeniz Galatasaray`da gizli darbe yapmıştır. Yarsuvat`ı, öğrencisini doğru yola getirmesi için başkan adaylığına davet ediyoruz. Bu seçim, 4 ay için yapılmalı. 4 ay sonra tekrar seçim yapılmalı. Galatasaray, teamüllerine uygun yönetilmelidir. Ocak 2018 seçimi, Galatasaray ortak aklının değil, emaneti taşıyamayanların bir kararıdır."

Gün içinde Duygun Yarsuvat`la görüşeceğini açıklayan Özdoğan, "Sayın Duygun Yarsuvat, aday olmazsa bir daha Galatasaray`ı konuşmaması lazım. Ortada bir kefalet var. Duygun Yarsuvat`ın yarın sabah adaylığını açıklamasını bekliyorum. `Çok iyi Galatasaraylıyım.` demişti. Bu söyleme göre 4 aylığına göreve gelecektir. Yapılacak seçim, Galatasaray`ın teamüllerine aykırıdır. Eğer Duygun Yarsuvat, 6-7 aylık başkanlık yapmasaydı, teamülleri göstermeseydi, Dursun Özbek`e kefil olmasaydı, aday olmayı düşünürdük. Dursun Özbek, tüzüğe darbe yaptı. Ben, Dursun Özbek olsam, Duygun Yarsuvat`ın olduğu seçime girmem, adaylıktan çekilirim." değerlendirmesinde bulundu.

- "Dursun Özbek`i ibra etmeyeceğiz"

, başkanlığa tekrar seçilmesi halinde Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek`i mart ayında yapılacak mali genel kurulda ibra etmeyeceklerini dile getirdi.

Seçimin 3 yıl için yapılmasını eleştiren Özdoğan, "Eğer seçim 3 yıllık olursa, Dursun Özbek`i mart ayında mali genel kurulda ibra etmeyeceğiz. Bundan sonra hukuki hakların hepsini kullanacağız. Bu konuda çok kararlıyım." ifadelerini kullandı.

- "İstifa eden bir yönetim nasıl teknik direktör getirir?"

Ahmet Özdoğan, Dursun Özbek`in futbol takımının teknik direktörlüğüne Fatih Terim`i getirmesiyle ilgili soruya şu cevabı vererek sözlerini tamamladı:

"Galatasaray`ın hocası Tudor olamazdı. Fatih Terim kararını Sayın Dursun Özbek aldı. Fatih Terim çok önemli bir isimdir ama istifa eden bir yönetim nasıl teknik direktör getirir? Galatasaray`da buna karşı çıkıyorum. İstifa ediyorsunuz, antrenör getiriyorsunuz. İsmin Fatih Terim olup olmaması önemli değil. Yoksa, Fatih Terim`e hiçbir Galatasaraylı bir şey söyleyemez. Galatasaray camiası her zaman Fatih Terim`in arkasındadır, destekler. İstifa eden yönetim şimdi transfer yapacak. Bunun da olmaması gerekiyor. Bunlar kabul edilemez."