ÜSKÜDAR?DA SİTELERE VE GÖKDELENE GEÇİT YOK

ÜSKÜDAR?DA SİTELERE VE GÖKDELENE GEÇİT YOK

İstanbul`un en eski ilçelerinden olan Üsküdar`da kentsel dönüşüm çalışmaları hızla ilerliyor. Üsküdar Belediyesi olarak tarihi mirasa sahip çıkarak...

`un en eski ilçelerinden olan Üsküdar`da kentsel dönüşüm çalışmaları hızla ilerliyor. Üsküdar Belediyesi olarak tarihi mirasa sahip çıkarak yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarında çok hızlı bir yol kat ettiklerini belirten Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, en fazla 6 kata kadar izin vereceklerini vurgulayarak, "Üsküdar`da yüksek kat serbestliğine geçit yok. Bunu asla kabul etmiyoruz. Hayli yol kat ettiğimiz kentsel dönüşüm çalışmalarımız ile ilçemizi hak ettiği görünüme kavuşturacağız. Gökdelenlere, siteleşmeye Üsküdar`da müsaade etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı. Üsküdar`ın yüzde 80`inde kaçak yapılar bulunduğunu söyleyen Türkmen, "Üsküdar Belediyesi olarak yerinde dönüşüm yapıyoruz. Yerinde dönüşüm yaparken vatandaş eksenli kentsel dönüşüm yapıyoruz. Bir diğer farklı olan detay ise estetik dönüşüm. Estetiği ön planda tutuyoruz" ifadelerini kullandı.

ÖRNEK DÖNÜŞÜM
?
Çamlıca Camii`nin sadece İstanbul için değil, ve hatta İslam coğrafyası için de son derece önemli bir eser olduğunu vurgulayan Türkmen, "Ramazan ayında camimiz açılıyor. 60 bin kişi aynı anda ibadet edebilecek" dedi. Türkmen şöyle devam etti: "Kiraya çıkmak isteyenlere kira yardımı sağlayacağız. Dilerlerse rezerv konut alanlarındaki yapmış olduğumuz evlerine taşınabilecekler. 2019 seçimlerinden önce teslim etmeyi planlıyoruz. 2 bin daireyi dönüştürmek hiç kolay değil ama anlaşmamızdan sonra biz bunu tecrübemizle yapacağız. Üsküdar`daki bu dönüşüm Türkiye`ye örnek olacak. Ay sonunda imzaları toplayıp 2-3 ay içinde yıkıma başlayacağız. Yüzde 85`ini hak sahiplerine teslim edeceğiz."



Anahtar Kelimeler: Türkiye İstanbul

Kruvaziyer turizmi ön plana çıkarılacak

Prysmian Türkiye’de üst düzey atama

Beyaz Çimento ihracatında liderlik sürüyor

Dijital reklam sektörü daha da büyüyecek

İletişim sektörü yüzde 25 büyüyecek

Kabotaj Bayramı’nda Emrah Yılmaz Çavuşoğlu’ndan önemli açıklamalar

Azerbaycan'dan ithalata yeni kolaylıklar!

Filmaşin ithalatına 3 yıl ek mali yükümlülük

Marmaralı işverenler istihdamda artış bekliyor

Tedarik sanayinde esneklik ve dirençlilik daha da önem kazandı

ÇCSİB Başkanı Erdem Çenesiz’den ihracatta yeniden yükseliş sinyali

Benzin ve motorine yeni zam!

Ticaret'ten paslanmaz çelikte damping soruşturması!

Bakan Bolat: En yüksek aylık ihracata ulaştık

YASED'den FATF değerlendirmesi