`PYD ULUSLARARASI TERÖR ÖRGÜTÜ SAYILSIN` TALEBİ

`PYD ULUSLARARASI TERÖR ÖRGÜTÜ SAYILSIN` TALEBİ

Suriyeli muhalifler, BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura`ya bir dosya sunarak terör örgütü PYD/PKK`nın BM`nin uluslararası terör örgütleri listesine alınmasını istedi.

Suriyeli muhalifler, Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura`ya bir dosya sunarak terör örgütü PYD/PKK`nın BM`nin uluslararası terör örgütleri listesine alınmasını istedi.

Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu askeri muhalefet heyeti, Kazakistan`ın başkenti Astana`da cuma günü sona eren 8. Suriye toplantısında BM Suriye Özel Temsilcisi Mistura ile bir araya geldi.

Askeri muhalefet heyetinin Mistura`ya terör örgütü PYD/PKK`yı BM`nin uluslararası terör listesine eklenmesi konusunda bir dosya ilettiği öğrenildi.  AA`nın ulaştığı 44 sayfalık dosyada terör örgütü PYD`nin PKK ile iş birliğine ve yakın ilişkilerine geniş yer verildi.

Uluslararası terör kavramının açıklandığı dosyada "Bu tanıma ve PYD`nin yaptıklarına istinaden, PYD bir terör örgütüdür ve uluslararası olarak tanınmalıdır. Ayrıca PYD, uluslararası terör örgütü olarak sınıflandırılmış PKK ile çok sağlam ilişkiler içerisindedir. PYD`nin yönetici kadrosunun ve destekçilerinin çoğunluğu PKK üyesidir." ifadeleri kullanıldı.

Muhaliflerin sunduğu dosyada, PYD/PKK`nın ülkede işlediği suçlar "soykırım" olarak nitelenerek örgütün işlediği suçların uluslararası hukuka aykırı olduğuna ve savaş suçu teşkil ettiğine dikkat çekildi.  Dosyada örgütün halkın insan hak ve özgürlüklerini ihlal ettiğine yer verilerek, "PYD`nin çocukları zorla silah altına alması da 1989 yılındaki uluslararası çocuk haklarına aykırıdır." değerlendirilmesi yapıldı.

Örgütün alıkoyduğu sivillere yaptığı işkencelerin uluslararası hukuka aykırı olduğu vurgulanan dosyada, örgütün işlediği hak ihlalleri geniş şekilde ele alındı.



Antalya'da sahte dolarlarla alışveriş yaparken yakalandılar

Bakan Yerlikaya açıkladı... Siber suçlar 7,5 milyar TL'ye el koydu

Gara, Asos ve Fırat Kalkanı'nda 22 terörist etkisiz!

10 ilde Gürz-17! 71 mağaraya imha!

Çeteler gibi tefecilere de göz açtırılmıyor! 58 ilde 160 şüpheli 'Kuyu'ya düştü!

Balıkesir'de Asayiş Uygulaması: 8 Gözaltı.

Kayseri’de kaçakçılık operasyonu: 26 bin dal makaron ele geçirildi..

Düzce'de trafik kazası: 5 yaralı

Suç örgütlerinin elebaşları Kuyu-4'te yakalandı

Pençe Kilit'te 2 terörist etkisiz!

Zehir tacirleri 'Narkoçelik'e takıldı

Organize 3 suç örgütü 'Kuyu'ya girdi!

Milyar dolarlık vurgun! 127 'sibergöz'altı!

İçişleri'nden FETÖ'ye 90 'Kıskaç'!

İçişleri'nin 'Kuyu'suna düştüler!