Tarih: 25.12.2017 02:02

SİZİ ASLA UNUTMAYACAĞIZ

Facebook Twitter Linked-in

Vatanın her karış toprağı, onlar için görev yeriydi. Aybüke ve Necmettin öğretmenler... Şırnak Şenoba`daki helikopter kazasında şehit düşen kahramanlar... PKK`lı hainlerin kalleş kurşunlarıyla hayatının baharında yaşamını yitiren ... Vatan için canlarını siper edenler... Asla unutulmayacaksınız...

`KİM GİDECEK?`
Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın (22): 9 Haziran`da terör örgütü PKK genç bir öğretmenin hayatını söndürdü. Üstelik, o gün karne günüydü. Müzik öğretmeni Aybüke, öğrencilerine karnelerini vermenin mutluluğunu yaşadığı gün, bombalı araçla kente gelen teröristlerin kaleşnikoflu alçak saldırısında yaşamdan koparıldı. Hayatının baharında şehit düşen Aybüke`nin seslendirdiği, `Mağusa Limanı` adlı türkü yürekleri dağladı. Talihsiz öğretmenin türkü içinde geçen, "Beni öldürende yoktur din, iman" sözleri PKK`lı hainlere son sözü oldu. Oysa O, "Ben gitmesem, kim gidecek" diyerek hayallerinin peşinden koşup gitmişti Batman`a.
Öğretmen Necmettin Yılmaz (23): Görev yeri olan Şanlıurfa`dan memleketi Gümüşhane`ye dönerken Tunceli-Pülümür karayolunda 16 Haziran`da PKK`lılarca yolu kesilip, aracı yakılan ve cansız bedeni Pülümür Çayı`nda bulunan Necmettin öğretmenin ölümü de Türkiye`yi yasa boğdu. Genç öğretmen, tıpkı Aybüke gibi daha ekim ayında atanmıştı, Siverek`in Çifçibaşı köyüne sınıf öğretmeni atanan Necmettin öğretmen, Adıyaman`da olan sevdiği kızla yaz tatilinde nişanlanmayı hayal ediyordu. Siverek`e atandığında terör nedeniyle endişe duyan yakınlarına, "Vatan görevi, nereye gitsek yapacağız" demişti.

YÜREKLERİ DAĞLADI
Eren Bülbül (16): Tarihler 12 Ağustos`u gösteriyordu. Eren Bülbül, Trabzon Maçka`da PKK`lı teröristlerin saklandığı evi güvenlik güçlerine gösterirken çıkan çatışmada şehit edildi. 16 yaşındaki çocuğun ölümü tüm Türkiye`nin yüreğini dağladı. Eren, şehit olmadan önce sosyal medya hesabından yaptığı "Biri de çıkıp demiyor ki Eren iyi ki varsın" paylaşımı teröre isyanın sembolü oldu. 7`den 70`e herkes "İyi ki varsın Eren" dedi. Şehit olmasından 18 ay önce babasını kaybeden Eren`in annesi Ayşe Bülbül, "Yavrum benim küçük şehidim. İçim yanıyor yavrum. İyi ki oğlum oldun Eren" sözleri duyan herkesi gözyaşlarına boğdu.

DESTAN YAZDILAR
1 Haziran`da Şırnak Şenoba`dan havalanan askeri helikopter, 3 dakika sonra yüksek gerilim hattına takılarak düştü. Helikopterde bulunan aralarında üst düzey komutanların da yer aldığı 13 asker, şehit oldu ve isimleri tarihe `ölümsüz kahramanlar` olarak yazıldı.
Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın (51): PKK`nın korkulu rüyasıydı. Büyük operasyonun sürdüğü `na 16 Mayıs`ta Türk bayrağını diken timin başındaydı. Dağı teröristlerden temizleyerek PKK`ya ağır darbe vuran Aydoğan Paşa, ilk terör mücadelesi için gittiği yerde 25 yıl sonra şehit oldu. 15 Temmuz`da `Bir tek asker garnizon dışına çıkmayacak` darbe girişimi sırasında da kahramanlaşan Aydın, kendi ölüm emrini verecek kadar gözü pek, kahraman bir askerdi.

ÜNİFORMAM GELİNLİĞİM
Şehit Yarbay Songül Yakut (41): Türkiye`nin ilk kadın jandarma komutanıydı. Mesleğine âşıktı. Memleketi Malatya`da dost ve akrabaları `Evlenmeyecek misin?` diye sorduğunda o gülümseyerek "Ben evliyim. 1997`de evlendim. Üniformam gelinliğim, mesleğim ise aşkım" diyordu. Babası Seyit Yakut`u 13 yaşında iken kaybeden Songül`ün en büyük destekçisi annesiydi. Halkla iç içe yaşar, kadınların sorunlarını dinlerdi. FETÖ`nün kumpasları karşısında da pes etmedi, mücadele edip hukuk savaşını kazandı. Rütbesini tekrar aldı. Ailesi, şehidin bankadaki parasını Mehmetçik Vakfı`na bağışladı. Aile, reklam olmasın diye ne duyuru yaptı ne de fotoğraf çektirdi.
Şehit Pilot Yüzbaşı Serhat Sığınak (32): Adanalı şehit yüzbaşı, okul hayatı boyunca çok başarılıydı. Hayali askeri pilot olmaktı. Tıp fakültesini kazanacak puanı varken hayalini kurduğu pilotluğu seçmişti.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —