Muğla`da ByLock operasyonu: 3 tutuklama

Muğla`da ByLock operasyonu: 3 tutuklama

Muğla merkezli 4 ilde yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında, adliyeye sevk edilen 5 kişiden 3`ü tutuklandı.

Muğla merkezli 4 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması`na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 5 kişiden 3?ü tutuklandı.

Örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları ve örgüt elebaşının talimatıyla kapatılan Bank Asya`ya yüklü miktarda para yatırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 5 kişinin daha emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerden 3?ü tutuklanırken, 2`si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları ve örgüt elebaşının talimatıyla kapatılan Bank Asya`ya yüklü miktarda para yatırdıkları öne sürülen 19 şüpheli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Muğla merkezli İzmir, İstanbul ve Edirne`de düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınmış, dün adliyeye sevk edilen 14 kişiden 3 `ü tutuklanmış, 11`i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Kaynak: HABER7.COM