GOJİ BERRY VE REİSHİ MANTARIYLA KANSERSİZ VE MUTLU YAŞAM

GOJİ BERRY VE REİSHİ MANTARIYLA KANSERSİZ VE MUTLU YAŞAM

Japonca?da ölümsüzlük anlamına gelen ?reishi? adı verilen mantar kanserle savaşan T hücrelerinin oluşumunu artırıyor. Günde bir avuç goji berry de mutluluk...

Kanserli hücrelere karşı savaş açan T hücrelerinin oluşumunu artıran "` ölümsüzlük mantarı olarak tıbbi mantarlar arasına adını yazdırdı. Antioksidanların kralı olarak bilinen, insanı iyi hissettirdiği için `Mutlu Berry` olarak bile adlandırılan ise (kurt üzümü) DNA`yı da koruyor.

ÖLÜMSÜZLÜK MANTARI
Japonca`da `ölümsüzlük` anlamına gelen "Reishi mantarı" olarak biliniyor. Ülkemizde ise tıbbı mantarlar arasında yer alan ganoderma lucidum bu mantarlardan bir tanesi. Başta kanser olmak üzere birçok hastalıktan koruyor, ömrü uzatıyor. Protein, selüloz, kül, azot, fosfor, potasyum, kalsiyum, magnezyum, germanyum ve selenyum içeren Ganoderma mantarı son yıllarda özellikle kanser hastalarının dikkatini çekiyor. Kanserli hücrelere karşı savaşan T hücrelerinin oluşumunu teşvik ediyor. İçeriğinde yer alan ganoderik asit vücuttaki kan basıncını, kan şekerini, yağı düzenliyor, kolesterol seviyesini düşürüyor. Bazı yan etkilerden dolayı bir ilaç gibi kabul edilen mantar doktor gözetiminde kullanılıyor.

NASIL KULLANILIR?: Kurutulmuş mantarların çayı hazırlanarak tüketilebiliyor. Bu çay, sağlıklı kişilerde günde 2-3 gram, hastalarda hastalığın durumuna göre 6-12 gram kurutulmuş mantarın tartılarak 1 litre suda cam veya porselen kap içerisinde kaynatılması şeklinde hazırlanabiliyor.

GOJİ BERRY
Antioksidanların kralı olarak biliniyor. İnsanı iyi hissettirdiği için `Mutlu berry` olarak bile adlandırılmış. En çok Himalayalar`da yetişiyor. Besin değeri en yüksek olan meyvelerden biri. Ve bir protein deposu. Tadı kiraz ve yabanmersinine benziyor. Yapraklarından çay yapılabiliyor. Antioksidan etkisi Lycium barbarum polyasscharide (LBP) etken maddesinden geliyor. Sadece gençliğe gençlik katmıyor, DNA`yı da koruyor. Havuçtan bile daha iyi beta karoten kaynağı. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Lösemiye karşı savaşıyor. Üreme sistemini güçlendiriyor. Sinir sistemi ve karaciğer fonksiyonları ve kanşekerini düzenliyor. Yaşlanmayı geciktiririyor.

NASIL KULLANILIR?: Kurutulmuş goji berry günde bir avuç tüketilebilir. Ayrıca sıvı da tüketilebilir.

MERYEMANA TO HUMU
Zehirli maddelerin ve toksinlerin temizlenmesinde, enfeksiyonlara karşı vücut bağışıklığında önemli rolü var. Karaciğer üzerinde koruyucu etkiye sahip. Karaciğerin kendini yenileme kabiliyeti artar. Karaciğer iltihabını azaltır ve güçlü antioksidan özelliğe sahip. Karaciğer zehirlenmelerinde, siroz, hepatit ve sarılıkta kullanılır.

NASIL KULLANILIR: 12-15 gram günlük tüketilebilir. Yoğurda veya gıdalara toz şeklinde karıştırılabiliyor.

ZEYTİN YAPRAĞI
Yaşlanmayı durduruyor. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor.. Kalp ve damar hastalıkları üzerinde de etkili. Kan şekeri seviyesinin düzenlenmesi, bronşit, soğuk algınlığı, kulak enfeksiyonları, mantar enfeksiyonları, hepatit, cilt rahatsızlıkları, zona ve romatizmaya iyi geliyor. Yaralar için iyi edici özelliği var.

NASIL KULLANILIR?: 7-8 yaprak 150 ml sıcak suyla demlenmek suretiyle hazırlanır. Günde 3-4 kez içilir.

PAMUKKALE GOJİ BERRY`Sİ
Saadettin Akça eczacı. Tıbbi tarlalarda sağlıklı yaşam bitkileri yetiştiriyor. Özellikle Denizli Pamukkale`de yetiştirdiği Goji berry ile Himalayalar`da yetişen Goji beryy`e çoktan rakip olmuş durumda. Akça, "Ülkemiz iklim olarak her çeşit bitki yetiştirmeye müsait. `Goji beryy yetişmez` deniyordu ama biz fidelerini alıp Pamukkale`de çok iyi bir yetiştirme alanı yarattık" dedi. 19 çeşit ürünleri olduğunu söyleyen Akça, bunun 17`sini kendilerinin kurduğu tıbbi tarlalarda yetiştirdiğini söyleyerek "Ağır metal analizleri yapılıyor. Ürünlerimiz sadece eczanelerde satılıyor. Besin değeri çok yüksek" dedi.

YARIN:
BERLİN`DE BİTKİSEL TEDAVİ EĞİTİMİ ALAN UZM. DR. MURAT BERKSOY`DAN ANNE VE BABA ADAYLARINA ŞİFA REÇETELERİ

Anahtar Kelimeler: Goji Berry reishi mantarı

BELMEK “Yıl Sonu Karma Sergisi” Başkentlilerle buluştu

Hafta sonu nasıl bir hava olacak?

Çocukluklarında başladıkları hediyelik eşya işinin patronu oldular

PTT'den 'Tezhip' pulları tedavülde

Özel Güvenlik Günü ve Haftası’nda Anıtkabir'e ziyaret

Kadınların hassas dönemlerindeki tercihi çikolata değil, tavuklu pilav

Süper Loto’da 6 bilen talihli büyük ikramiyeyi kazandı

Beylikdüzü'nde ilaçlamalar sürüyor

Aşure bereketi bu yıl Temmuz'da

Kaya Sabancı'dan 'endişe' açıklaması

TÜMEVSİAD ekibi Ankara'ya çıkarma yaptı

Galataport İstanbul'da 'Rıhtımda Yoga' ile ikinci buluşma

Ankara Büyükşehir Belediyesinden bağımlılığa karşı panel

Meteorolojiden sağanak yağış uyarısı

Bu teknolojik ürünler tatil dinlemedi!