ASAYİŞ

ASAYİŞ Haberleri

DEAŞ SONRASI REHABİLİTASYON

DEAŞ SONRASI REHABİLİTASYON

Son dakika haberler - Suriye`nin kuzeyinde Fırat Kalkanı Harekatı ile özgürlüğüne kavuşturulan Mare Kasabası`nda eski DEAŞ`lı teröristleri topluma...

`nin kuzeyinde Fırat Kalkanı Harekatı ile özgürlüğüne kavuşturulan Mare Kasabası`nda eski `lı teröristleri topluma kazandırmak için rehabilitasyon merkezi açıldı. Eli kanlı örgütün çökmesinin ardından `in kuzeyine gelen ve burada büyük güvenlik sorunları yaratan teröristler için hayata geçirilen merkezde, 100 eski DEAŞ üyesi bulunuyor. DEAŞ`lıların aileleriyle birlikte tedavi ve psikolojik destek aldığı merkezde, 5 kadın 15 de çocuk bulunuyor. SABAH, Ukraynalı, Özbekistanlı, Suriye ve Iraklı eski DEAŞ`lıların rehabilte edildiği merkeze girdi.

YABANCI ÜYELER DE VAR
Resmi adıyla `Suriye Köktenci İdeolojiyle Mücadele Merkezi`nde 100 eski DEAŞ mensubu bulunuyor. ve diğer muhalifler tarafından hayata geçirilen merkezde kalanlardan bazıları programlara gönüllü olarak katılırken, bazıları ise hapis cezalarının bir parçası olarak tedavi ediliyor. 3`e ayrılan teröristler işledikleri suçlara göre "kısa dönemli DEAŞ üyeleri", "yoğun olarak çatışmaya girenler" ve "yabancı militanlar" olarak adlandırılan sınıflarda eğitim görüyor. Eski DEAŞ`lılara, İslam hukuku, insan hakları ve psikoloji gibi dersler veriliyor. Ortalama 6 ay sürecek rehabilitasyon sürecinin öğretmenlerden gelen rapora göre uzatılması bekleniyor. Merkezi Müdürü Hüseyin Nasır, "Koşullarımız ölçüsünde onları rehabilite edip tekrar topluma kazandırmak istiyoruz" dedi. Merkezdeki eski DEAŞ üyeleri internette tanıştıkları kişiler aracılığıyla örgüte katıldıklarını, ayrılmak istediklerinde hapse atıldıklarını ve çocukları için yeni bir hayat istediklerini söyledi.

Anahtar Kelimeler: Suriye Halep DEAŞ ÖSO

Düzce'de trafik kazası: 5 yaralı

Suç örgütlerinin elebaşları Kuyu-4'te yakalandı

Pençe Kilit'te 2 terörist etkisiz!

Zehir tacirleri 'Narkoçelik'e takıldı

Organize 3 suç örgütü 'Kuyu'ya girdi!

Milyar dolarlık vurgun! 127 'sibergöz'altı!

İçişleri'nden FETÖ'ye 90 'Kıskaç'!

İçişleri'nin 'Kuyu'suna düştüler!

Kadın yunus polisler suçluların korkulu rüyası oldu

İstanbul'da ses bombası eylemine 7 gözaltı

FETÖ'cülere 'Kıskaç'! 45 gözaltı

Mahzen'e 9 kişi daha girdi!

Pençe Kilit'ten acı haber!

Bahis ve şans oyunlarına muhalefete 181 'Siber' gözaltı!

"Kıskaç-16" operasyonlarında 46 FETÖ şüphelisi yakalandı