EKONOMİ

EKONOMİ Haberleri

?TAŞERONDA SÖYLENTİLERE BAKMAYIN?

?TAŞERONDA SÖYLENTİLERE BAKMAYIN?

Başbakan Binali Yıldırım, Kamu İktisadi Teşebbüsleri`nde (KİT) görevli 50 bin kişilik personelin taşeron düzenlemesinden faydalanamayacağına ilişkin...

Başbakan , Kamu İktisadi Teşebbüsleri`nde (KİT) görevli 50 bin kişilik personelin taşeron düzenlemesinden faydalanamayacağına ilişkin iddialara cevap verirken, `söylenenlere itibar edilmesin` uyarında bulundu. Bangladeş ziyareti öncesinde `nda basın toplantısı düzenleyen Yıldırım, özetle şunları söyledi:
UYUM YASALARI: Uyum yasalarıyla ilgili çalışmalar, hazırlık düzeyinde devam ediyor. Bütçe görüşmelerinden sonra zannediyorum bu çalışmalar daha da hız kazanacaktır. Bunların bir kısmının en azından Mart 2018`den önce yasalaşma ihtiyacı var. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi`nin öngördüğü uyumu sağlayacak düzenlemeleri parlamentomuz en güzel şekilde gerçekleştirmiş olacaktır.
ASGARİ ÜCRET: (Türk-İş bin 893 lira ) Uygun, en iyi şartlarda ne gerekiyorsa bu rakam üzerinde mutabakata varılacak. Hükümetimiz, yıllardan beri çalışanımıza asla enflasyonun altında bir ücret vermemiştir. Onların mağdur olmaması için her türlü tedbiri almıştır. Bu sefer de aynı şekilde makul olan, ülkenin şartlarını dikkate alan bir anlayışla, en uygun şekilde asgari ücret görüşmeleri sonuçlandırılacaktır.
TAŞERON İŞÇİ: (50 bin kişilik KİT personeline kadro verilmeyeceği iddiaları) devlette daimi kadroya alınmasıyla ilgili çalışmalar hemen hemen tamamlanma aşamasına geldi. Biz henüz daha içeriği nedir, kimler vardır, kimler yoktur, böyle bir açıklama yapmış değiliz. Dolayısıyla birkaç gün sonra mesele net olarak ortaya çıkacak. Onun için şu anda söylenenlere itibar etmeyin.

Prysmian Türkiye’de üst düzey atama

Beyaz Çimento ihracatında liderlik sürüyor

Dijital reklam sektörü daha da büyüyecek

İletişim sektörü yüzde 25 büyüyecek

Kabotaj Bayramı’nda Emrah Yılmaz Çavuşoğlu’ndan önemli açıklamalar

Azerbaycan'dan ithalata yeni kolaylıklar!

Filmaşin ithalatına 3 yıl ek mali yükümlülük

Marmaralı işverenler istihdamda artış bekliyor

Tedarik sanayinde esneklik ve dirençlilik daha da önem kazandı

ÇCSİB Başkanı Erdem Çenesiz’den ihracatta yeniden yükseliş sinyali

Benzin ve motorine yeni zam!

Ticaret'ten paslanmaz çelikte damping soruşturması!

Bakan Bolat: En yüksek aylık ihracata ulaştık

YASED'den FATF değerlendirmesi

Temassız şifresiz işlem limiti 1.500 TL oluyor