Tarih: 16.12.2017 05:32

GIDADA ?YERLİ ENZİM? ATAĞI

Facebook Twitter Linked-in

`nın (İSTKA) desteğiyle kurulan Üsküdar Üniversitesi ve (PROMER), her yıl artan enzim ithalatına karşı yerli üretim için kuruldu. Merkez şimdiden ticarileştirilecek 2 ürün geliştirdi. Ulusal ve uluslararası patent başvurusu için süreç başladı. Ürünlerden biri gıda endüstrisinde birden fazla kullanım alanına sahip. Diğerinin ise gıda takviyelerinde önemli bir kullanım alanı bulunuyor. Patent başvurusundan sonra iki şirketle ticarileştirme süreci başlayacak. Konuyla ilgili Sabah`a açıklamalar yapan İstanbul Kalkınma Ajansı Genel Sekteri Özgül Özkan Yavuz, "2009 yılından bu yana her alanda yenilikçiliği destekliyoruz ve bütün çalışmalarımıza yansıtıyoruz" dedi.

YENİLİKÇİ PROJELER
"İstanbul`un yenilikçi, yaratıcı, çözüm odaklı, yüksek katma değer üreten bilim şehri olması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diyen Yavuz şu bilgileri verdi: "Üsküdar Üniversitesi`nin yürüttüğü İstanbul Protein Araştırma ve İnovasyon Merkezi projesini de gıda endüstrisinde yerli üretimin gerçekleştirilmesi için desteklemiş bulunuyoruz. Toplam bütçesi yaklaşık 893 bin lira olan bu merkezin kurulumuna Yenilikçi ve Yaratıcı İstanbul Mali Destek Programımız kapsamında yüzde 84.5 oranında katkı sunuyoruz. Ar-Ge ve yenilik çalışmalarını teşvik ediyoruz. Küresel rekabet ortamında başarının Ar-Ge ve yenilikçiliği teşvik ile mümkün olacağına inanıyoruz. Ayrıca kuracağımız kuluçka merkezi ile öğrenci, akademisyen, sektör çalışanları ve girişimcilerin buluşabileceği ortak bir platformun oluşturulmasını sağlayacağız. Buna ilave olarak endüstriyel enzim ve protein moleküller konusunda sanayi ve akademisyenlerin yenilikleri takip ederek bir araya getirilmesi de gerçekleşecek."

KULLANIM ALANI GENİŞ
Enzimler, gıda sektöründe, özellikle de süt ve süt ürünleri üreten firmalar tarafından yoğun olarak kullanılıyor. Enzimler ürünlerin görünüş, tat, aroma, besleyicilik değerleri ve işlenme kolaylığında etkili oluyor. Özellikle gıda ve sağlık alanında önemli metabolit ve enzimlerin yerli imkanlarla üretilmesi stratejik önem taşıyor. `nin bu alanda attığı adımlar ile ciddi maliyet avantajı da hedefleniyor.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —