SAĞLIK

SAĞLIK Haberleri

Obeziteye seferberlik

Obeziteye seferberlik

Obezite sempozyumunda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan?ın eşi Emine Erdoğan, obeziteye karşı tüm bakanlıklarla seferberlik ilan edilmesi...

(WHO) ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi`nin birlikte düzenlediği `Çocukluk Çağı Obezitesinin Önlenmesi, Çok Paydaşlı Sağlık Sorumluluğu Sempozyumu Haliç Kongre Merkezi`nde düzenlendi. Cumhurbaşkanı `ın eşi Emine Erdoğan ile birlikte Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. ve Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Temsilcisi Dr. Pavel Ursu`nun katıldığı sempozyumda önemli mesajlar verildi. Sağlık Bakanı Demircan 2013`te obezite oranı 8.3 iken maalesef 9.9`a yükseldiğini, fazla kilo oranlarının ise 2013`te yüzde 14.2`den 2016`da 14.6`ya çıktığını söyledi.

ANNE SÜTÜ RİSKİ AZALTIYOR
Çocukları obeziteye teşvik eden yolların el birliğiyle kapatılması gerektiğini belirten Emine Erdoğan da anne sütünün önemine değindi. Anne sütünün obeziteye yakalanma riskini azalttığını belirten Erdoğan sorunun dünyadaki eşitsizliğin de bir yansıması olduğunu söyledi. Erdoğan, "Ne yazık ki yılda 1 milyon insanın açlıktan öldüğü bir dünyada insanlık obezite ile mücadele ediyor. Obeziteden ölenlerin sayısı açlıktan ölenlerin sayısının neredeyse 3 katı" diyen Erdoğan, obezitenin bir de böyle bir yanı var. Gıda kaynaklarının adaletsiz dağıtımından kaynaklanan bu ahlaki meseleyi de masaya yatırmalıyız. Adil bir paylaşım yaptığımızda, dünyada herkese yetecek besin olduğu inancındayım" dedi. Erdoğan, obeziteye karşı tüm bakanlıklarla seferberlik ilan edilmesi gerektiğini de söyledi. Emine Erdoğan`a Türkiye`de eğitim gören mülteci bir çocuğun yaptığı resim hediye edildi.

Kaynak: SABAH.COM.TR



Yaz aylarında ishalden korunmanın yolları

Erken diye düşünmeyin, 3 yaşında kontrol şart…

Diz kireçlenmesi yaşıyorsanız...

Dikkat! Güneş çarpması vakaları arttı!

Soğuk algınlığından klima zatürresine dikkat!

‘Tatil Dönüşü Sendromu’ birkaç hafta bile sürüyor!

Sıcak çarpması aşırı kilolu ve zayıfları daha çok etkiliyor

Vitamin eksikliği el titremesine neden olmaz! El titremesinin nedenleri...

Uzmanından KKKA hastalığı uyarısı

Ağzında yemek tutan çocuklarda dişler daha kolay çürüyor

Musluk suyundan buz yapımı hastalık sebebi

Bayramda bu beslenme hatalarını yapmayın!

Etler oda sıcaklığında bekletilmemeli!

Her yaşta tüp bebek olmaz

30 dereceyi aşan sıcaklıklara dikkat!