Tarih: 14.12.2017 04:02

DOĞTAŞ AFRİKALILARA ÖNCE ÇEKYAT SONRA MOBİLYA SATACAK

Facebook Twitter Linked-in

Hükümetin açılımıyla birlikte yatırımları ardı ardına hayata geçiren iş dünyası, Afrika`ya kültürel zenginlik katacak. Bunlardan biri olan Doğtaş, yerde yatan Afrikalılara önce çekyat sonra da mobilya kültürünü aşılayacak. Geçen yıl mayıs ayında Senegal`in başkenti Dakar`da mobilya fabrikasının temellerini atan şirket, 50 milyon dolarlık yatırımın ilk etabını 2018 Haziran`da açacak. Doğtaş Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Doğan, Senegal`in ilk mobilya fabrikasını inşa ettiklerini belirterek, "Buradaki halkın büyük bir çoğunluğu kanepe, koltuk gibi şeyleri bilmiyor. Yerde yatırıyorlar. Türkiye`de de 30 yıl öncesine kadar divan vardı. Ülkemizde insanlar önce çekyata ardından da koltuğa geçti. Aynı kültürü burada da geliştireceğiz" dedi.

TİKA`DAN EĞİTİM DESTEĞİ
2018`de fabrikanın ilk etabını açacaklarını aktaran Doğan, ilk etapta 160 kişi çalıştıracaklarını kaydetti. Doğan, "`da burada Maarif Vakfı ortaklığıyla bir meslek lisesi açıyor, mobilya bölümü açıp bize de çalışan yetiştirecek. Biz de Sengallileri Türkiye`deki tesislerimize getireceğiz, Türkiye`deki personelimizi Senegal`e götüreceğiz. Oryantasyonla personel yetiştireceğiz. 2020`de fabrikanın tüm etapları tamamlandığında yaklaşık bin personele ulaşacağız" diye konuştu. Üretimde kullanılacak sünger, kumaş gibi kereste hariç tüm ürünlerin Türkiye`den sağlanacağı bilgisini veren Doğan, şunları anlattı: "Fabrikanın ilk etabını açtıktan sonra bir yılda 20 milyon dolarlık ürün satışı planlıyoruz. Tam kapasiteye çıktığımızda bunun üç katına çıkacağımızı öngörüyoruz."

ABD`YE AÇILACAK
Türkiye ile Senegal arasındaki ticaret hacminin 200 milyon dolar olduğunu hatırlatan Doğan, fabrika tam kapasite çalışma başladığında 80 milyon dolarlık ticaret hacmi oluşturacaklarını kaydetti. Senegal`den ABD`ye de ihracat yapacaklarını anlatan Doğan, "ABD`ye gümrüksüz ve kotasız satış yapabiliyorsunuz. Senagal`in bu özelliğinden de faydalanacağız" ifadelerini kullandı.

70 MİLYON DOLARA OFİS VE İŞ MERKEZİ
Grubun Afrika`daki inşaat işlerinden de bahseden İsmail Doğan, "106 milyon dolarlık yatırımla Senegal`in en büyük sebze-meyve halini yapıyoruz. Ayrıca arsalar aldık. Dakar`da 32 katlı ofis ve yapmayı planlıyoruz. Bu proje için 70 milyon dolarlık bütçe ayırdık. 2020`ye kadar tamamlamayı planlıyoruz" dedi.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —