Çevik Kuvvet`i işgal davasında karar çıktı

Çevik Kuvvet`i işgal davasında karar çıktı

FETÖ?nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Bayrampaşa`daki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü`nü işgal ettikleri için yargılanan 18 sanığın davasında karar...

İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi, `nün darbe girişimi sırasında Bayrampaşa`daki Müdürlüğü`nü işgal ettikleri ve bu sırada bir kişinin ölümüne, 15 kişinin de yaralanmasına neden oldukları gerekçesiyle yargılanan 18 sanıktan 2`si ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet, biri ağırlaştırılmış müebbet, 15`i de müebbet ve çeşitli oranlarda hapis cezasına çarptırıldı.

Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısındaki binada yer alan salonda İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi`nce görülen duruşmada karar açıklandı.

Mahkeme heyeti, sanıklar Yusuf Sari, Kadir Yıldız ve Kurtuluş Kara`yı "Anayasayı ihlal" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırarak, pişmanlık sergilemedikleri için takdiri indirim uygulanmasına yer olmadığına karar verdi.

MÜEBBED HAPİS...

Mahkeme, 15 sanığı "Anayasayı ihlal`` suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırarak, cezalarını müebbet hapis cezasına indirdi.

Sanıklar Yusuf Sari ve Kadir Yıldız`ın Ümit Yolcu`yu şehit etmeleri suçu sabit olduğundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar veren mahkeme, sanık Yıldız`a 9 kişiyi "kasten öldürmeye teşebbüs" ve "yaralama" suçlarından toplam 100 yıl, Yusuf Sari`ya da aynı suçlardan 84 yıl hapis cezası verdi.

Mahkeme, 40 tutuksuz sanığın beraatine hükmetti.

Kaynak: SABAH.COM.TR