EKONOMİ

EKONOMİ Haberleri

Faiz artırım baskısı beyhude

Faiz artırım baskısı beyhude

Döviz kurunun dengeyi bulacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, kısa süreli manipülasyonlarla faiz artırımı baskısını meşrulaştırma gayretlerini ise...

Döviz kurunun yüksekliğinin ekonominin gerçekleriyle uyumlu olmadığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı , "Bunun için de, döviz kurunda kısa sürede doğru dengenin bulunacağına ben inanıyorum" dedi. Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Ödül Töreni`nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, girişimcilerin önünü açmak için özellikle Kredi Garanti Fonu aracılığıyla, eylül ayı itibarıyla 350 bin firmaya 220 milyar lira destek sağlandığını bildirdi.

YÜKSEK FAİZE KARŞIYIM
Ekonomideki kısa süreli manipülasyonlarla, artırımı baskısını meşrulaştırma gayretlerinin beyhude bir çaba olarak gördüğünün altını cizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ben, yüksek faize karşı olduğumu burada tekrar açıklıyorum, açıklamaya da devam edeceğim. Çünkü yüksek faizin olduğu bir ülkede enflasyonun düşmesi mümkün değildir. Şu anda ödenen faizlerle bizler çok daha ciddi yatırımları yapma imkânına sahibiz. Bunu bir defa aşmamız lazım" dedi.

PEK ÇOK SALDIRIYI PÜSKÜRTTÜK
Batı ülkelerinde 2008 küresel finans krizinin yıkıcı etkilerinin hâlâ hissedildiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İşte son büyüme oranını gördünüz, yüzde 11.1 ile dünyada bir numara olduk. Bu kriz ülkemizi teğet geçtiği için hızla toparlandık ve rekor büyüme oranını yakaladık. Hatta 15 Temmuz darbe girişimi gibi tarihi bir şoku dahi çok kısa sürede atlattık. Ülkemiz ekonomisini hedef alan gizli açık, pek çok saldırıyı da püskürttük. İnanıyorum ki yıl sonu itibarıyla da herhalde bizim yüzde 7.5 civarında bir büyüme oranını yıllık olarak yakalayacağız" diye konuştu.

KÖTÜ KOMŞU EV SAHİBİ YAPTI
Cumhurbaşkanı, iktidara geldiklerinde, savunma sanayisinde her ürünü dışarıdan isteyen bir ülkenin bulunduğunu belirterek, "Amerika`nın, Batı`nın kapılarında kuyruğa girip çeşitli bahanelerle bekletiliyorduk. Kötü komşu, bizi ev sahibi yaptı. Şimdi insansız hava aracımızı da yapıyoruz, silahlı insansız hava aracımızı da yapıyoruz. İnşallah tanklarımıza başlıyoruz, zırhlı taşıyıcılarımızı yapıyoruz" dedi.

ELEKTRİKLİ OTO, ACILARI DİNDİRİR
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tesla markasıyla elektrikli araçlar üreten Elon Musk`ın kendisini ziyaret ettiğini anımsatarak, "Kendisinin gerçekten ne denli heyecan dolu olduğunu gördüm. Elektrikli araç projesinin tek başına insanlığın son 1-1.5 asrına damga vuran petrol odaklı çatışmaların, yıkımların, acıların dinmesi anlamına geleceğine inanıyorum" diye konuştu.

ÖDÜLLERİNİ ERDOĞAN VERDİ
Fen ve mühendislik bilimleri alanında Kablosuz İletişim Sistemleri konusundaki çalışmalarıyla `nden Prof. Dr. Hüseyin Arslan, sağlık ve yaşam bilimleri alanında migren, inme ve beyin hasarı gibi nörolojik hastalıklarla ilgili çalışmalarıyla Harvard Üniversitesi`nden Prof. Dr. Cenk Ayata, sosyal ve beşeri bilimler alanında ise hukuk tarihi ve karşılaştırmalı hukuk çalışmalarıyla Macaristan Bilimler Akademisi ve Eötvös Lorand Üniversitesi`nden Prof. Dr. Gabor Hamza, 2017 Uluslararası Akademi ödüllerini Cumhurbaşkanı Erdoğan`dan aldı. Erdoğan, "Hüseyin Aydın ve Cenk Ayata hocamızın henüz 50 yaşına basmadıklarını öğrendim. Bu hocalarımızdan uzun yıllar boyunca önemli hizmetler ve çalışmalar bekliyoruz" dedi.

Kaynak: SABAH.COM.TR



2023'te 20 bin 110 mali aracı kuruluş faaliyette bulundu

Ekonomik 'güven' arttı!

Kılıçözgürler, en güçlü kadın CEO’lar listesinde

Dış dengede olumlu gelişme! Dış ticaret açığı hızla azalıyor

Marmara'da işverenler istihdamda artış bekliyor

Cargill’in 1000 Çiftçi 100 Bereket programı altıncı yılında 27 ile ulaştı

Kredi kart borçlarına yapılandırma! Azami faiz oranları değişti

Maliye'den yeni uygulamalar... Ba-Bs formları tarih oldu

E-ticarette hacim büyüyor... Her 5 satıştan 1'i online!

Büyük ölçekli girişimler ithalatta önde... İhracat ve ithalat büyük şirketlerin gölgesinde kaldı

Bayrampaşa’da ilk Ticaret Mahalle

Küçükoğlu: ‘’Çağdaş bir Türkiye için bağımlılıklarımızı azaltmak zorundayız’’

Adidas'a rekabet soruşturması

TECNO ve MediaTek, ortak yapay zeka laboratuvarı kurdu

Ticaret Bakanlığı tasarım tuzaklarına dikkat çekti