BEŞİKTAŞ`TA BABEL VE PEPE SIKINTISI

BEŞİKTAŞ`TA BABEL VE PEPE SIKINTISI

Beşiktaş, Süper Lig`in 15. haftasında Pazar günü deplasmanda Kayserispor ile karşı karşıya gelecek.

Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı`nda saat 19.30`da başlayacak müsabakayı hakem Yaşar Kemal Uğurlu yönetecek.

UEFA Şampiyonlar Ligi`nde Leipzig`i dış sahada 2-1 mağlup ederek son 16 turuna namağlup lider çıkan siyah-beyazlı ekip, geçen hafta Galatasaray`a karşı aldığı derbi galibiyetinin ardından, ligin bu sezonki flaş ekiplerinden Kayserispor`u da yenmeyi hedefliyor.

- Moralli gidecekler  

Beşiktaş, üst üste 3 resmi karşılaşmayı kazanarak formda bir görüntü ortaya koydu.

Galibiyet serisine Ziraat Türkiye Kupası`nda Grandmedical Manisaspor`u 9-0 gibi farklı skorla yenerek başlayan siyah-beyazlı ekip, ardından çıktığı iki önemli karşılaşmayı da kazandı. Süper Lig`deki derbi mücadelesinde Galatasaray`a evinde 3-0 üstünlük kuran Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi`nde de Almanya temsilcisi Leipzig`i deplasmanda 2-1 mağlup etti. 

- Deplasmanda zorlanıyor 

Beşiktaş, bu sezon deplasmanda istediği sonuçları almakta zorlandı.

Ligde şu ana dek 7 kez rakiplerine konuk olan siyah-beyazlı ekip, bunların 3`ünü kazanabildi. İkişer karşılaşmadan beraberlik ve yenilgiyle ayrılan Beşiktaş, deplasmanda 10 puan kaybetti.

Siyah-beyazlı takım, dış sahada Kardemir Karabükspor`u 1-0, Aytemiz Alanyaspor`u 2-1, Göztepe`yi 3-1 mağlup etti. Deplasmanda Fenerbahçe ile Gençlerbirliği`ne 2-1`lik skorlarla yenilen Beşiktaş, dış sahada ayrıca Kasımpaşa ile 2-2, Evkur Yeni Malatyaspor ile 0-0 berabere kaldı.

Ligde şu ana dek kalesinde 12 gol gören Beşiktaş, bunların 8`ini deplasmandaki karşılaşmalarda yedi.

Konuk olduğu maçlardaki son galibiyetini 5 Kasım`da Göztepe`yi yenerek alan siyah-beyazlılar, Kayserispor`u yenerse 34 gün sonra deplasmanda kazanma başarısı gösterecek. 

- Önemli oyuncuları dinlendi  

Bu sezon 3 kulvarda mücadele eden ve son olarak Şampiyonlar Ligi maçına çıkan Beşiktaş`ta teknik direktör Şenol Güneş, Leipzig ile oynanan karşılaşmaya önemli oyuncularından bazılarını götürmedi.

Siyah-beyazlı ekipte, bu sezonun vazgeçilmez oyuncularından Pepe, Ricardo Quaresma, Ryan Babel, Atiba Hutchinson, Gökhan Gönül, Tolgay Arslan ve Fabricio Agosto Ramirez, Leipzig karşısında forma giymeyerek dinlenme fırsatı buldu.

Şenol Güneş`in yarınki maçta bu oyunculara görev vermesi bekleniyor. 

- Pepe ve Babel ceza sınırında  

Beşiktaş`ta üçer sarı kartı olan Pepe ile Ryan Babel, ceza sınırında bulunuyor.

Her iki oyuncu, Kayserispor karşılaşmasında da kart görürse, 16. haftadaki Osmanlıspor maçında cezalı duruma düşecek.