Tarih: 08.12.2017 08:32

TÜRK KOMANDOLARI AFRİN SINIRINDA

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye, Rusya ve İran arasında imzalanan Astana Antlaşması çerçevesinde, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi`ndeki ateşkes rejiminin takibi için 12 Ekim`de bölgeye intikal başlatan Türk Silahlı Kuvvetleri, hedeflediği 12 gözlem noktasının 3`ünü tamamladı. SABAH, olası bir Afrin operasyonunun konuşulmasıyla birlikte tansiyonun giderek yükseldiği Türkiye-Afrin-İdlib hattındaki gelişmeleri yerinde takip etti, gözlem noktalarını fotoğrafladı.

YPG İLE BURUN BURUNA

İmzalanan antlaşmaların ardından İdlib intikalini başlatan TSK, ilk gözlem noktasının Türkiye-Suriye sınırı yakınlarındaki Salwah bölgesinde inşa etti. Zırhlı araçlar eşliğindeki Mehmetçik, gözlem noktasında çalışmaya başladı. Bu noktaların tamamlanmasının ardından Afrin-İdlib sınır hattı boyunca ilerleyen TSK, ikinci gözlem noktasını Şeyh Bereket Dağı eteklerindeki Seman Kalesi`nin karşısına konumlandırdı. Halep kırsalına ilerleyen Mehmetçik, üçüncü gözlem noktasını da Türkiye sınırına 35, Halep`e 10 kilometre mesafedeki Şeyh Akil Dağı`na inşa etti. Gözlem noktalarının çevresini Heyet Tahrir el-Şam(HTŞ) üyeleri koruyor. İdlib bölgesinde 12 gözlem noktası hedefleyen TSK, bir sonraki adımda Ebu Duhur`da bir gözlem noktası oluşturmayı hedefliyor. PKK işgalindeki Afrin`in güney sınırı boyunca batı-doğu hattında 35 kilometre ilerleyen Türk komandoları ile YPG/PKK`lı teröristler arasındaki mesafe bazı bölgelerde 2 kilometrenin altına düştü.

TANSİYON DÜŞMEK BİLMİYOR

Öte yandan Türkiye-Afrin-İblib hattındaki tansiyon da düşmek bilmiyor. Olası bir Afrin Operasyonu`nun zamanı tartışılırken, Afrin`e sınırı olan Hatay ve Kilis`e askeri sevkiyat da sürüyor. Bölgeye çok sayıda fırtına obüsü ve zırhlı araç sevk ediliyor. Çatışmasızlık bölgeleri üzerine varılan anlaşmalar çerçevesinde TSK`nın bölgeye intikali devam ederken, Afrinİdlib arasına yerleşen Mehmetçik, YPG-PKK`lı teröristleri iyice köşeye sıkıştırıyor. Bölgede hareketli günler yaşanırken İdlib-Afrin sınır hattında muhaliflerin kontrolünde bulunan noktalarda sıcak çatışmalar yaşanmaya devam ediyor. YPG-PKK`lı teröristlerin saldırılarına TSK misliyle cevap verirken muhalifler de havan mermileriyle terör hedeflerini ateş altına alıyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —