Şenol Güneş zirveye çıktı

Şenol Güneş zirveye çıktı

Devler Ligi`nde namağlup lider olarak son 16 turuna çıkan Beşiktaş`ın teknik direktörü Şenol Güneş, bu organizasyonda en yüksek galibiyet oranı yakalayan Türk teknik adam oldu.

Kariyerinde Trabzonspor ve Beşiktaş`ın başında Avrupa`nın kulüpler düzeyinde en büyük futbol organizasyonunda boy gösteren tecrübeli teknik adam, Şampiyonlar Ligi`nde 18 kez saha kenarında yer aldı. Şenol Güneş, her iki takımın başında söz konusu organizasyonda 6 kez galibiyet sevinci yaşadı. Güneş`in çalıştırdığı takımlar 10 karşılaşmada berabere kalırken, sadece 2 kez yenildi.

Şenol Güneş, Şampiyonlar Ligi`nde takımlarının 6 kez kazanmasını sağlayarak, yüzde 33,3`lük galibiyet oranı yakaladı ve bu kategoride en başarılı Türk teknik adam unvanını aldı.

Trabzonspor`un başında bu organizasyonda 6 maça çıkan Güneş, sahadan birer galibiyet ve yenilginin yanı sıra, 4 beraberlikle ayrıldı.

Şenol Güneş, Şampiyonlar Ligi`nde en başarılı dönemini ise Beşiktaş`ın başında yaşıyor. Güneş yönetiminde şu ana dek 12 karşılaşmaya çıkan siyah-beyazlı takım, 5 galibiyet aldı. Bu maçlarda sahadan 6 kez beraberlikle ayrılan Beşiktaş, rakiplerine sadece 1 kez yenildi.

Fatih Terim

Türk teknik adamlar arasında Şampiyonlar Ligi`nde en fazla maça çıkan Fatih Terim`in galibiyet oranı ise yüzde 31,7 oldu.

Terim, bu turnuvada tamamı Galatasaray`ın başında olmak üzere 41 maçta 13 kez galibiyet sevinci yaşadı.

Hamza Hamzaoğlu

Geçmiş dönemde Galatasaray`ı çalıştıran Hamza Hamzaoğlu ise Şampiyonlar Ligi maçlarında 5 kez sahaya çıktı.

Bu kulvarda sadece bir kez kazanma sevinci yaşayan Hamzaoğlu`nun galibiyet oranı yüzde 20 oldu.

Ertuğrul Sağlam

Türk çalıştırıcılardan Ertuğrul Sağlam da Beşiktaş ve Bursaspor`un teknik direktörü olarak Şampiyonlar Ligi heyecanını yaşadı.

İki takımın başında 12 maça çıkan Sağlam, kazanılan 2 karşılaşmanın ardından yüzde 16,6`lık galibiyet oranı tutturdu.

En başarısızı Mustafa Denizli

Türk teknik adamlar arasında Şampiyonlar Ligi`nin en başarısız çalıştırıcısı Mustafa Denizli olarak kayıtlara geçti.

Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray, Denizli yönetiminde Şampiyonlar Ligi`nde toplam 13 maça çıkarken, tecrübeli teknik adam sadece kazanılan bir maç sonrası galibiyet oranında yüzde 7,6`da kaldı.

Güneş`in takımları kolay yenilmiyor

Şenol Güneş`in başında olduğu takımlar, Şampiyonlar Ligi`nde rakiplerine fazla galibiyet şansı vermedi.

Trabzonspor, Güneş`in görev aldığı 2011-2012 sezonunda grupta sadece bir kez mağlup olurken, Beşiktaş ise deneyimli teknik adam yönetiminde son 2 sezondaki 12 Şampiyonlar Ligi mücadelesinde sahadan bir defa yenildi.

Güneş`in çalıştırdığı takımlar Avrupa`nın en büyük futbol organizasyonunda sadece 2 yenilgi alırken, Fatih Terim 20 kez yenilginin üzüntüsünü yaşadı.

Mustafa Denizli yönetimindeki ekipler Şampiyonlar Ligi`nde 10 defa yenildi. Ertuğrul Sağlam`ın görev yaptığı maçlarda Türk takımları 9 yenilgi alırken, Hamza Hamzaoğlu ise 3 kez yenilgiye engel olamadı.

Türk teknik direktörlerin Şampiyonlar Ligi performansı

Yerli teknik adamların UEFA Şampiyonlar Ligi`nde Türk takımlarının başındaki performans tablosu şöyle:

Teknik DirektörMaçGalibiyetBeraberlikYenilgiŞenol Güneş186102Fatih Terim4113820Hamza Hamzaoğlu5113Ertuğrul Sağlam12219Mustafa Denizli131210

Kaynak: HABER7.COM