EĞİTİME KAR ENGELİ

EĞİTİME KAR ENGELİ

Soğuk havayla birlikte kar yağışı yurdun büyük bölümünde etkili oldu. Doğu?da birçok köy yolu ulaşıma kapanırken, Kars?ın yanı sıra Düzce?nin Kaynaşlı ve...

Soğuk hava ve kar yurdun büyük bölümünü etkisi altına aldı. Yoğun kar yağışı nedeniyle, Kars`ta okullar bir gün tatil edildi. Ayrıca `nin Kaynaşlı ve Yığılca ilçelerinde de eğitime birer gün ara verildi. TEM ve D-100 karayollarının Bolu Dağı geçişinde etkili olan yoğun kar yağışı ulaşımı aksattı. Kayan TIR`lar yolun zaman zaman kapanmasına neden olunca, ulaşım D-100 karayolundan sağlandı. Kar kalınlığı ise yeşil alanlarda 50 santimetreye kadar yükseldi. Antalya-Denizli yolu yoğun kar yağışı ve araçların yolda kalması nedeniyle tek yönlü olarak trafiğe kapandı. Antalya-Konya yolundaki Alacabel mevkisinde ulaşım kontrollü olarak sağlanabildi.

PERİBACALARI BEMBEYAZ OLDU
Niğde`de önceki başlayan kar kent merkezinde 20 santimetreye, yüksek kesimlerde ise 1 metreye ulaştı. Nevşehir`de yağan kar, Kapadokya`daki peribacalarını beyaza bürüdü. Kar kalınlığı bazı bölgelerde 10 santimetreye ulaşırken, turistler hatıra fotoğrafı için birbiriyle yarıştı. Samsun`da şehir merkezine bakan dağların zirveleri beyaz örtüyle kaplandı. Kayseri ve Yozgat, sabah beyaz örtüyle uyanırken, Kırşehir`de öğle saatlerinde başlayan kar vatandaşları hazırlıksız yakaladı.

ERCİYES`TE 65 SANTİM KAR
Soğuk hava ve kar yağışı Doğu`da etkisini sürdürüyor. Muş`un Varto ilçesinde etkili olan kar ilçe merkezini beyaza bürürken, yüksek kesimlerde 20 santime kadar ulaştı. Van-Bahçesaray yolu, Bingöl`de kar yağışı nedeniyle 5 ilçede 52 köy yolu, Sivas`ta da 2 ilçede 14 köy yolu ulaşıma kapandı. Kar, Erzurum`da da dün sabah etkili olurken, mikro-klima özelliği nedeniyle Doğu`nun en sıcak kenti olan Iğdır`da da şehir merkezine mevsimin ilk karı yağdı. Yoğun kar nedeniyle - Erzurum ve Kars-Erzurum karayollarında sürücüler ilerlemekte güçlük çekti. Ağrı`da 4 köy yolu kapanırken, Kars`taki kar yağışı nedeniyle uçak seferleri iptal edildi. Ardahan da güne karla uyandı. Çıldır Gölü buz tutmaya başlarken, göl kenarındaki ağaçlar kırağı tuttu. Kayak merkezlerindeki kar kalınlıkları Erciyes`te 65, Uludağ`da 50, Cıbıltepe`de ise 30 santimetreye ulaştı.

KASIM ŞAHİN-TARIK YILMAZ-ŞEVVAL İNCİ